Beskrivning

Fullständiga rättigheter. Femtio år på den svenska krogen. Sanningar och skrönor från kök och matsalar.

Fullständiga rättigheter är den stora boken om den svenska restaurangens historia. Från 50-talets stadshotell och motbok till vår tids kändiskockar och gastronomiska stjärnor. Från vita dukar och brutna servetter till oljad bok och design. Från flanellograf till konferensboom. Här möter vi de legendariska källarmästarna och kökscheferna, här är historien om de kända restaurangerna och de nydanande visionärerna. Alla och allt har sin historia att berätta.

Här finns också recepten till en handfull av de klassiska och legendariska rätter som burits ut tusentals gånger i hundratals matsalar till väntande och längtande.

Boken är en nostalgisk fest för restaurangälskare och gourmeter, men också ett tidsdokument från en epok fylld av förändring. Här möter vi de spännande personligheterna, historien fylld med anekdoter, gamla bilder, matsedlar, trenderna... Tore Wretman, Johanna, Det nya franska köket, kocktävlingarna, kocken som hjälte...

Den inbundna boken (klotryggband) med förlagets dekorerade skyddsomslag är i ett mycket gott bruksskick, mycket nära nyskick! Boken är rikligt illustrerad med fotografier i färg och svartvitt.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 290/200 mm
Ryggbredd ca 30 mm
Vikt ca 1340 gram
Sidantal 271
Författare Oscar Hedlund, Karl Häggblom, Lars Pluto Johannison och Bo E Åkermark
Förlag Prisma
Språk svenska
Utgivningsår 2002
ISBN 91-518-3842-7

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 631269101

Visningar 48

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 2 maj 19:08

Fullständiga rättigheter - 50 år på den svenska krogen

Utropspris

|0 Bud

95 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 961 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?