Beskrivning

ROSENDALS TRÄDGÅRD + ROSENDALS TRÄDGÅRDSCAFÉ

ROSENDALS TRÄDGÅRD - Lars Krantz och Nina Ericson - Tidens förlag 1995 - Kartonnage i gott skick, blekt pärm och ett tryckmärke.

Boken beskriver ett år i trädgården, från den tidiga vårens arbete med odlingsplanen till det att sista tiltan vänds på hösten. Lars Krantz skriver om jorden, komposten, blommorna, fruktträdgården, färgerna och redskapen, men även om den helhetssyn som genomsyrar arbetet i Rosendals Trädgård. Här finns också recept på de bakverk som serveras i caféet och på olika sorters vinäger och inläggningar som säljs i den vackra butiken. Nina Ericsons underbara bilder speglar årets skiftningar i trädgården. Lars Krantz grundade Rosendals Trädgård och var under många år trädgårdsmästare där, men är nu verksam på Wij Trädgårdar. När boken kom ut skrev DN: "Boken skiljer sig från alla andra trädgårdsböcker genom att Lars Krantz så starkt betonar människans och sin egen jämlikhet med jorden och det som växer av den."

ROSENDALS TRÄDGÅRDSCAFÉ - Monika Ahlberg mfl - Rabén Prisma förlag 2007 - Kartonnage i mycket gott skick.

Få kokböcker har inspirerat så många som Monika Ahlbergs Rosendals Trädgårdscafé. I nytt, mindre format möter den nu en ny publik.

Första upplagan av Rosendals Trädgårdscafé utkom hösten 1994. Med Monika Ahlbergs härliga, Medelhavsinspirerade recept, sina underbara foton och fulländade formgivning väckte den enorm uppmärksamhet och blev startskottet för den kokboksboom som vi ser ännu idag.
Rosendals Trädgårdscafé är en bok för sinnena, gommen och hjärtat. Den innehåller 188 läckra recept: bakat, förädlat och lagat. Vackra bilder fotograferade av Ewa-Marie Rundquist, sinnliga teckningar av blommor och bakverk, ett antal personliga texter av kära vänner. Den innehåller också praktiska råd för matlagningen och bakningen och dessutom ett kapitel med enkla så- och skördetips. Allt paketerat i Kent Nybergs nyskapande form.
Den här upplagan är en förminskning av originalupplagan till praktiskt handboksformat. I övrigt oförändrad.

SE BILDER FÖR MER INFORMATION.

Objektnr 583362158

Visningar 270

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

ROSENDALS TRÄDGÅRD + ROSENDALS TRÄDGÅRDSCAFÉ Monika Ahlberg

Pris

250 kr

Haldins_Hylla

Mönsterås, Sverige

5.0

Haldins_Hylla

Företag

Toppsäljare

15 230 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?