Beskrivning

Träskkungens dotter

Karen Dionne
pocket
den bästa bok jag läst

När Helena var fem år gammal fick hon sin första jaktkniv i present av sin far, en tjugo centimeter lång dubbeleggad kniv, vid sex års ålder sköt hon sin första hjort med ett gevär, vid nio var hon en fullfjättrad jägare.

Helena växer upp i de vidsträckta träskmarkerna i övre Michigan, hon älskar naturen som omger den ensliga stugan där hon bor med sin far Jacob och sin mor. Fadern lär henne allt om att överleva i det vilda, bland björn, varg och prärievargar. Hon lär sig spåra, jaga, snara, flå och rensa djur, fiska och hitta ätliga växter. Trots att fadern ibland behandlar henne illa avgudar hon honom lika mycket som hon ringaktar sin kuvade mor. Isolerade i sin stuga lever de av vad naturen kan ge dem, utan några som helst bekvämligheter, ett liv helt utan elektricitet.

Men en dag avslöjas den fruktansvärda sanningen. Att Jacob hade tagit Helenas mor till träsket med våld då hon var 14 år gammal, och där gjort henne med barn.

Fjorton år efter kidnappningen sätts fadern i fängelse och får livstidsstraff för människorov, våldtäkt och mord. Och det är Helena som sätter honom där …

Drygt femton år senare har Helena bytt sitt namn, blekt sitt hår och för en ordnad småstadstillvaro med man och två döttrar. Allt för att ingen ska veta något om hennes förflutna, inte ens hennes man.

Men en dag hör hon i en extrainsatt nyhetssändning på radion att hennes far, kallad Träskkungen i tidningarna, rymt från delstatens högsäkerhetsfängelse, efter att ha dödat två vakter. Jakten på honom dras igång med full kraft.

Helena och fadern har inte pratat med varandra under alla dessa år. Hon vet att han flytt ut i träsket, där han rör sig obehindrat, som en osynlig ande, utan att lämna några spår efter sig. Helena är den enda som kan hitta honom, det är han som lärt henne allt hon kan.

Men snart inser hon att han inte är på rymmen, utan på jakt efter henne … Hon är villebrådet.

Objektnr 631392027

Visningar 17

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 27 maj 11:42

Träskkungens dotter Karen Dionne

Pris

80 kr

bokgillaren

mockfjärd, Sverige

5.0

bokgillaren

Verifierad

Toppsäljare

1 784 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

1 dag

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?