Beskrivning

Nominerad till Nordiska rådets litteraturpris!

Kring år 1900 lämnar Carl och Ida-Levina Åland för Amerika. Där hittar de varandra och ett liv. Men möjligheternas land är också ett hårt klassamhälle. Carl bygger de stora broarna i New York och finner sin dröm om frihet, men för Ida-Levina finns framtiden inte där. Broarna är en stort upplagd roman som sträcker sig från förra sekelskiftet fram till den stora depressionen, när liv och samhällen rasar samman; en resa från fattigdom till fattigdom, under vilken ett nytt liv ändå går att bygga upp. Det är en berättelse om urbant liv i den gryende moderniteten, om samhällsbyggande, arbete och gemenskap, rotlöshet och längtan efter en plats att kalla hem -- men också en lågmäld historia om sorg och kärlek som tar vid där de stora utvandrarberättelserna brukar sluta.

Sebastian Johans, född 1978, bördig från Åland och bosatt i Uppsala, är verksam som kulturskribent och konstkritiker i bl a Dagens Nyheter och Borås tidning. Broarna är hans första roman.

Skick: begagnat skick. Se bilder för egen bedömning av skick.

Författare: Sebastian Johans
ISBN: 9789189066625
Språk: Svenska
Vikt: 198 gram
Format: Pocket
Förlag: Nirstedt/litteratur
Antal sidor: 365 sidor
Dimensioner: 110 x 178 mm x Ryggbredd 22 mm
Utgiven: 2021-04-12

OBS! Som företag behöver vi lägga på 25% moms på fraktkostnader, något privatpersoner inte behöver göra. De fraktkostnader vi anger inkluderar denna momskostnad. (9)

Objektnr 611513524

Visningar 111

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

BROARNA - SEBASTIAN JOHANS - POCKET

Pris

39 kr

Perfect_gifts

Linköping, Sverige

5.0

Företag

Toppsäljare

1 321 omdömen

Läs omdömen

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?