Beskrivning

Kraftigt gulnade sidor. Slitage på omslaget. Se bilder.

" ”Charlotte Cleve skulle under återstoden av sitt liv förebrå sig själv för sin sons död därför att hon hade beslutat att servera morsdagsmiddagen klockan sex på kvällen i stället för mitt på dagen, efter kyrkan, då familjen Cleve i normala fall åt den.”

Så inleds Den lille vännen. Efter Robins död lägger sig en förlamande stämning över släkten. I familjen Cleve talar man nämligen om allt, allt utom Robin. Man höll på att förbereda morsdagsfesten den där ödesdigra dagen för tolv år sedan, Charlotte ropade in barnen men Robin kom inte. Det var grannfrun som upptäckte honom, hängande strypt ute i trädgården på baksidan.

När det skedde var Harriet nyfödd men nu har hon hunnit bli en kavat tolvåring. Det sargade hemmet sköts av den svarta husan Ida medan mamma Charlotte och mellansystern Allison sömngångaraktigt rör sig mellan sängar och soffa, ovilliga att delta i den vardagliga verkligheten. Harriet får sköta sig själv, på gott och ont. Med bästa kompisen Hely i släptåg bestämmer sig Harriet för att på egen hand undersöka sin storebrors död.

Den lille vännen är skriven i den djupt rotade traditionen av amerikanska sydstatsromaner och är fylld av insiktsfulla, mångbottnade porträtt. Det är en skrämmande och stark skildring av att växa upp och tvingas förstå människors överlevnadsmekanismer."

Inbunden
633 sidor
Svenska

Objektnr 632876106

Visningar 44

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 18 maj 16:34

Den lille vännen av Donna Tartt Mysterium Thriller Spänning Krim Brott Klassiker

Utropspris

|0 Bud

19 kr

Auktionen avslutades utan bud

chistardust

Skövde, Sverige

5.0

chistardust

Verifierad

Toppsäljare

486 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?