Beskrivning

Originaltitel: "Fury". Albert Bonniers. Inbunden, 281 sidor. Skyddsomslag och bok i bra skick. 588 gram.

ISBN 91-0-057952-1

Wikipedia: "Sir Ahmed Salman Rushdie KBE (devanagari), född 19 juni 1947 i Bombay, Maharashtra, är en indisk-brittisk författare. Hans genombrottsroman var Midnattsbarnen (Midnight's Children, 1981) vilken gav honom det prestigefyllda Bookerpriset. I dag har Rushdie en professur vid Emory University i Atlanta, Georgia i USA. Större delen av Rushdies böcker utspelar sig på den indiska subkontinenten.

Rushdie är mest känd för de kraftiga reaktioner i den muslimska världen som hans fjärde roman Satansverserna (The Satanic Verses, 1988) gav upphov till. Efter dödshot och en fatwa utfärdad av Irans högste ledare, ayatollah Ruhollah Khomeini, med budskapet att då Rushdie svårt hade smädat islam, skulle han nu straffas med döden. Boken brändes offentligt på många håll i världen och översättare och utgivare av boken har attackerats och mördats. Som en följd av Khomeinis dödsdom tvingades Rushdie leva under jorden i många år och visade sig offentligt endast sporadiskt.

Rushdie växte upp i en muslimsk familj i Bombay. Vid 14 års ålder flyttade familjen till Pakistan. Rushdie gick i skolan både i Bombay och i Warwickshire, England. Därefter påbörjades högre studier vid King's College i Cambridge i England, där han bland annat var del av amatörteaterensemblen Footlights. Efter examen 1968 bodde han med sin familj som sedan 1964 bott i Pakistan. Han arbetade en kort tid inom televisionen,innan han återvände till England och en tjänst som copywriter på reklamfirman Ayer Barker. Kort därefter blev Rushdie författare på heltid."

Objektnr 625916071

Visningar 72

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

URSINNE - Salman Rushdie (2002)

Pris

95 kr

vingaholm

Sävedalen, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

4 910 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?