Beskrivning

Ordfront och Indiska biblioteket 2008. Inbunden, 298 sidor. Skyddsomslag och bok i ganska bra skick. 435 gram.

ISBN 978-91-7037-350-3

Wikipedia: "Mahasweta Devi, född 1926 i Dhaka i Östbengalen, nuvarande Bangladesh, är en bengalisk författare.

Mahasweta Devi föddes i Östbengalen, och på grund av den politiska utvecklingen flyttade hennes familj till Calcutta i Västbengalen när hon var liten. Hon tillhör en litterärt framstående släkt i Indien, som dotter till två diktare, Manish Ghatak och Dharitri Devi. Därmed kom hon tidigt i kontakt med konstnärsgruppen Gananatya, som genom politisk teater försökte nå bondebefolkningen i Bengalens mer avlägsna byar.

Mahasweta Devi hade möjlighet att studera, och tog en MA i engelsk litteratur från Calcutta University. Därefter verkade hon som lärare, och skrev för olika tidningar. Hennes debut som författare skedde 1956 med romanen Jhansir Rani. Hon har sedan dess utkommit med ett stort antal böcker, novellsamlingar och romaner, fler än 100 titlar. I Indien har hon erhållit flera betygelser på sitt författarskap, som brukar föras till den postkoloniala litteraturen.

Hon utkom första gången på svenska 2008, med Branden i hjärtat, vid Ordfront förlag. Hennes romaner handlar ofta om kolonialtiden i Indien, de militanta vänsterrörelserna under 1900-talet, och stamsamhällena i de indiska byarna. Med sitt författarskap har Devi alltid fört en social kamp, och för detta engagemang är hon mycket känd i hemlandet."

Objektnr 625915641

Visningar 62

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

BRANDEN I HJÄRTAT Berättelser från Bengalen - Mahasweta Devi

Pris

60 kr

vingaholm

Sävedalen, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

4 896 omdömen

Läs omdömen

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?