Beskrivning

Bokbeskrivning
Söt, smart och lite syndig queervetenskap i populärform

En schlagerbög blickar ut över sin värld. En tillvaro fylld av gala, glitter, glamour, längtan, hjärta och smärta. Men verkligheten är dock en annan, enformigt jobb, urusla dejter och alldeles för många baksmällor. Då flyr huvudpersonen Adam in i cyberspace med andra Eurovisionbögar, in till chattar och diskussioner om vem som egentligen hade den snyggaste klänningen i finalen -94 eller vilka dansare som faktiskt var sexigast. Här får vi följa ett äkta Eurovisionfan inifrån, dag efter dag

I år fyller Eurovision Song Contest och Melodifestivalen 50 år. Normal förlag firar med att ge ut den första underhållningsromanen för bögar på svenska. Det är en rolig och varm skildring av ett år i Adams liv. Han längtar efter kärleken och försöker träffa en trevlig karl. Men landar oftast med brustet hjärta och får råd och stöd av vännerna. Och så finns ju hjälpen aldrig längre bort än schlagerskivorna. Det blir Jill Johsnon, Lena Ph, Shirley och Nanne som tar honom i handen till ett förlovat land när han bränt sina broar hos ytterligare en åtråvärd man

Schlagerbög! är Peter Tai Christensens debutroman. Med sin magisteruppsats om queerovision song contest som grund tar Peter oss med på en resa in i schlagerns paljettbeströdda värld. Här bjuds allt vi velat, eller kanske inte velat, veta om teveunderhållningens mest glittrande evenemang. Vi får listorna, skandalerna och kupperna. Allt skildrat genom den glade schlagerbögen Adams ögon.

Peter Tai Christensen är född i Sydkorea, uppväxt i Danmark och flyttade till Sverige 1997 för att studera vid Stockhoms universitet. Idag är han utredare på JämO och bor i Stockholm med sin man.

Omslagsfoto: Elisabeth Ohlson Wallin. Omslag och grafisk form: Minna. Ca 320 sidor.

ISBN 9197542423
Titel Schlagerbög!
Författare Peter Tai Christensen
Förlag Normal Förlag
Utgivningsår 2005
Omfång 331 sidor
Bandtyp Inbunden
Mått 166 x 196 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt 522 g
Språk Svenska

Skick
Mycket fint skick, nära nyskick. Inga markeringar/initialer/namnteckningar. Från rök- och djurfritt hem.

Frakt
Frakt/porto betalas av köparen. Kostnaden bestäms av fraktbolagen, de billigaste alternativen används. DB Schenker/PostNord/DHL har ansvar för frakthanteringen och skall kontaktas om problem uppstår. Samfrakt vid flera vunna auktioner är möjlig, och dess kostnad ges på begäran. Jag återanvänder till största del fraktemballage och material för att skicka objekten. Om fraktbolagen har höjt sina fraktkostnader gäller fraktbolagens senaste pris, oavsett vad som uppges ovan i beskrivningen.

Betalning
Betalningsanvisning kommer i Traderas automatiska vinnarmail (via tjänsten Traderabetalning). Förskottsbetalning inom 3 dagar vid vunnen auktion, därefter skickas varan så snart som möjligt. Behöver du mer tid? Kontakta mig.

Frågor
Frågor besvaras främst kvällar och helgtid. Gäller frågan en auktion så var snäll och ställ frågan i god tid så att jag hinner svara innan auktionens slut.

For international customers
International shipping charges are calculated automatically to your designated delivery address. Please send a message for further inquiries or questions.

Objektnr 633571131

Visningar 32

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 18 jun 10:17

Schlagerbög!, Peter Tai Christensen, 2005. Kartonnage. Svenska.

Pris

15 kr

Chamomile

Öjersjö, Sverige

5.0

Chamomile

Verifierad

Toppsäljare

257 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?