Beskrivning

2 flät-korgar för ost-ystning, ca 80-tal eller äldre, säljes

Verbet ysta har något gemensamt med kryselefantin och synkretisk – de är ord som du inte använder varje dag, i varje fall inte om du, som jag, är stads-bo och tror att ost helt enkelt tillverkas av robotar i ost-fabriken. Men under städning av föräldrahemmets vind uppenbarade sig chansen att nyttja det första av dessa ord, för i en låda låg två flätkorgar för ost-ystning. Ost-ystnings-processen bjuder på många hemligheter för mig, och det enda jag med säkerhet vet är att i något skede hamnar ostarna under ystande i dessa korgar för avrinning.

De föremål som ådagaläggs från vinden kommer från 80-talet och tidigare, och jag ser inga skäl att betvivla att dessa ostkorgar skulle vara åtminstone så gamla. Exakt ålder och tillverkare är okända.

Den stora korgen har en diameter på ca 26.5 cm och en höjd på ca 10 cm. Den väger ca 290 gram. Den lilla korgen har en diameter på ca 18.5 cm och en höjd på ca 9 cm. Den väger ca 156 gram. I emballerad frakt-låda blir vikten strax under 1 kg.

Den stora korgens brätte uppvisar en förmörkning som sträcker sig runt halva omkretsen (se bild). I övrigt tycker jag skicket på korgarna är fint.

20-kr-sedeln tjänar som storleksreferens och ingår inte i affären.

För Schenker-frakt eller avhämtning i Göteborg.

Objektnr 631696832

Visningar 106

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 14 maj 15:57

2 flät-korgar för ost-ystning, ca 80-tal eller äldre, säljes

Utropspris

|0 Bud

25 kr

Auktionen avslutades utan bud

rhenriknilsson

Göteborg, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

290 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?