Beskrivning

Denna kexburk har innehållit mjölkberikade Marie kex från Mazetti; konfektfabriken i Malmö som startades 1888 av dansken Emil Nissen som "Malmö Choklad & Konfektfabriks Aktiebolag". Efter några år bytte Emil namn på företaget och tog då namnet Mazetti, som kommer från italienska ordet ”Mazetti”, vilket betyder ”det lilla knippet”. Emils tanke var att han skulle sälja ett knippe produkter.

En av de produkter Mazetti sålde var Marie kex, som ursprungligen var ett engelskt recept. Ungefär år 1960 lät Mazetti företaget Plåtmanufaktur Malmö (PLM) tillverka denna burk där det fick plats 36 mjölkberikade Marie kex. Kexen var ”helautomatiskt förpackade enligt AROM-O-SEAL-metoden”,

Denna Mazetti plåtburk är i bra bruksskick. Det finns lite småskador, ex. repor, märken och fläckar. Någon gång under åren som gått sedan burken tillverkades har locket fått sig en liten smäll, men inte värre än att det är lätt att ta av och på från burken. Å andra sidan, vad är en gammal retro-burk utan bruksslitage. Det är bruksslitaget som bidrar med charmen.

Burkens höjd: 21 cm. Diameter: 7,5 cm
Vikt utan kex och emballage: 124 gr

Jag använder mig av Tradera-betalning. Betalning ska ske inom 3 arbetsdagar. Efter att jag fått besked av Tradera att betalning är gjord skickar jag paketet inom 3 arbetsdagar. Jag är noga med att packa väl. När det gäller fraktkostnad siktar jag alltid på att den ska vara så låg som möjligt, men helst spårbar. Jag tar inte betalt för emballage utan använder mig i mesta mån av återvunnit, ex kartonger från livsmedelsbutiker.

Objektsnr 631067437

Visningar 76

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 7 maj 11:26

RETRO / 1960/ Plåtburk Marie kex Mazetti /

Ledande bud

|

45 kr

Slutar om

Gullmarie1

Malmö, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

536 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?