Beskrivning

Zorngården – ett konstnärshem, av Hans Henrik Brummer – With a Summary in English – Mit Deutscher Zusammenfassung

En rikligt illustrerad dokumentation om Zorngårdens tillkomsthistoria.

Boken beskriver skapandet av det unika konstnärshem som Anders Zorn och hans hustru Emma lät bygga åt sig i Mora, alltifrån tomtförvärv till byggnation och inredning.

Zorns stora intresse för det genuint nordiska, och kanske framförallt den gamla allmogekulturen i Dalarna, kom till uttryck på många olika sätt i samband med uppförandet av Zorngården, alltifrån ditforslandet av gamla knuttimmerhus till utsmyckningsdetaljer typ drakhuvuden.

Läsarna får i boken även en unik inblick i familjen Zorns privatliv och det omfattande umgänge man hade med dåtidens ledande kulturpersonligheter såsom Prins Eugen, Carl Larsson, Albert Engström och Verner von Heidenstam. Unika familjebilder ingår.

Fotograf Karl Erik Granaths vackra färgbilder av Zorngården av i dag innehåller både översikts- och detaljbilder interiört och exteriört.

Den inbundna boken (linneklotband) i reliefpräglade pärmar med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick. Boken är mycket rikligt illustrerad med fotografier och reproduktioner i färg och svartvitt.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 317/230 mm
Ryggbredd ca 10 mm
Vikt ca 685 gram
Sidantal 68
Författare Hans Henrik Brummer
Förlag Dalaförlaget
Språk svenska, engelska och tyska
Utgivningsår 1989
ISBN 91-8501-470-2

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 633821226

Visningar 22

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 28 maj 17:52

Zorngården – ett konstnärshem

Utropspris

|0 Bud

80 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 982 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?