Beskrivning

Samtal om Zorn, av Teddy Brunius och Oscar Reutersvärd

Här lanseras en ny typ av konstnärsmonografi i form av samtal mellan två professorer i ämnet. Det är två lärda i Lund respektive Köpenhamn, Oscar Reutersvärd och Teddy Brunius, som pratar med varandra enkelt och vardagligt, om nittiofem konstverk, utvalda av förlaget.

Deras samtal har som regel genomförts så att de båda konstprofessorerna på förhand, var för sig, studerat de historiska omständigheterna kring ett konstverk och därefter utbytts sina åsikter om det framför själva originalet. Samtalen har sedan tecknats ned och redigerats. Aldrig tidigare har väl en konstnär blivit så närgånget porträtterad i dialogform. Lättsamt, roligt och bländande kvickt skisserar de båda konstvetarna fram sin bild av Zorn. Respektlöst? Nej, tvärtom, charmfullt och med en önskan om att göra en av våra största konstnärer full rättvisa.

Den inbundna boken (linneklotband) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i mycket nära nyskick. Boken är mycket rikligt illustrerad med fotografier och reproduktioner i färg och svartvitt.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 298/225 mm
Ryggbredd ca 23 mm
Vikt ca 1315 gram
Sidantal 228
Författare Teddy Brunius och Oscar Reutersvärd
Förlag Bokförlaget Bra Böcker
Språk svenska
Utgivningsår 1979

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: Vänligen betala inom 2 dagar efter avslutad auktion!

Objektnr 633821192

Visningar 34

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 28 maj 17:52

Samtal om Zorn

Utropspris

|0 Bud

80 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 981 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?