Beskrivning

Maria Trebens bok om läkeörter, fallbeskrivningar, praktisk information om hur man förvarar och tillreder naturens egna medicin.

I den långa traditionen inom örtanvändningen i Europa har Maria Treben blivit en av de största under 1900-talet. Född 1907 ägnade hon sitt liv åt att sprida kännedom om örter och dess användning som alternativa hjälpmedel vid olika åtkommor i Sebastian Kneipps anda.

Mest känd har hon blivit genom sin bok ”Hälsa ur Guds Apotek”. Svenskdroppar, som utförligt beskrives i hennes bok, har blivit intimt förknippat med namnet Maria Treben. Maria Treben förstod att sammanställa och använda det arv av kunnande som funnits bland örtkännare under flera århundraden.

Så här säger Maria Treben själv om boken:
Jag vill gärna betona, att jag verkligen bemödat mig att ta med samtliga mina erfarenheter i den här boken, så att den kan vara till största nytta för alla läsare. Vi är nu inne i en tid då de flesta människor kommit ifrån det naturliga sättet att leva, när sjukdomar hotar, som orsakats av förändrat levnadssätt och dålig miljö, då vi gärna vill återvända till naturens medicinalväxter som funnits i alla tider. Som Abbé Kneipp, den välkände örtkännaren säger: Det finns en ört för varje sjukdom.

Tryck: 1989, 4e uppl.
ISBN: 3850681823
Förlag: Ennsthaler
Format: Häftad
Språk: Svenska
Sidor: 96 s.

Skick: bra begagnad skick

Samfrakt 7 dagar, så titta gärna på mina andra annonser.

Objektnr 632682078

Visningar 119

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 16 maj 20:36

Hälsa ur Guds Apothek: läkande örter, råd och erfarenheter, av Maria Treben

Slutpris

|

121 kr

Auktionen är avslutad

sophie1757 vann auktionen

perrigato

Karlstad, Sverige

5.0

perrigato

Verifierad

Toppsäljare

180 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?