Beskrivning

Flykten från Stalins läger, av Slavomir Rawicz. Gastkramande om flykten från Stalins läger

Slavomir Rawicz var en ung kavalleriofficer när han häktades av ryssarna år 1939. Efter en grym rättegång dömdes han trots sin oskuld för spioneri till tjugofem års straffarbete i Sibirien. Han och hans olyckskamrater stuvades in i godsfinkor för transport österut och vid spårets slut vidtog en fruktansvärd dödsmarsch mot lägret, i snö och köld gick fångarna länkade vid varandra med kedjor. Jämfört med detta elände förföll målet, arbetsläger 303, nästan ombonat. Men tanken på flykt fanns där från början och tillsammans med sex likasinnade bröt sig Rawicz ut ur lägret. Den långa flykten började...

Den fantastiska historien om Slavomir Rawicz, den polske kavalleriofficeren som under andra världskriget bröt sig ut ur ett sibiriskt fångläger och tillsammans med sex andra vandrade hela vägen till Indien, kom ut första gången 1956. Boken fick ett ganska ljummet mottagande. Men sedan några år tillbaka har den rönt oerhörd framgång i många länder. Sanningshalten i denna makalösa historia har genom åren diskuterats. I en radiodokumentär från BBC bevisades att bara enstaka delar i boken kan ha upplevts av Rawicz själv. Historien är alltså inte autentisk men läsupplevelsen, dragningskraften och intensiteten är densamma. Och Pulitzer-pristagaren Anne Applebaums uttalande stämmer nog likväl: "Flykten från Stalins läger" är ”den färgstarkaste och mest gripande skildringen av en rymning i hela Gulaglitteraturen”.

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 220/140 mm
Ryggbredd ca 20 mm
Vikt ca 520 gram
Sidantal 272
Författare Slavomir Rawicz
Förlag Historiska Media
Utgivningsår 2005
Språk svenska
ISBN 91-85057-38-X

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr där den fina boken blir väl emballerad.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632802067

Visningar 30

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 17 maj 18:43

Flykten från Stalins läger

Utropspris

|0 Bud

80 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 810 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?