Beskrivning

Stalin – den röde tsaren och hans hov, av Simon Sebag Montefiore

Originalets titel är “Stalin, The Court of the Red Tsar”

Efter flera års forskning på plats i Moskva och med hjälp av tidigare ej tillgängligt arkivmaterial beskriver Montefiore levande vardagslivet innanför Kremls murar; massarresteringarna och morden, men också intima detaljer från den innersta kretsen runt Stalin.

Här beskrivs privatpersonen och "charmören" Stalin, männen och kvinnorna vars lojalitet han förlitade sig på - tills det var dags för en ny utrensning. Den röde tsarens privatliv bjuder på mycket dramatik. Redan i bokens inledning går hans hustru, mitt under en middagsbjudning, upp på sitt rum och skjuter sig. Med hjälp av nya fynd i de nyöppnade ryska arkiven, där till och med innehållet i papperskorgar tycks ha arkiverats, tillför Simon Sebag Montefiore nya, fascinerande fakta om den röde tsaren och hans hov. Uppgifterna och slutsatserna är oväntade och ibland förvånande: maktens innersta centrum utgjordes inte enbart av envåldshärskaren själv, utan bestod av ett intrikat system av hovfolk, kommissarier, älskarinnor och hemliga polisen.

Stalin drevs ofta på av sina hejdukar, men till skillnad från Hitlertyskland har Sovjet inte haft någon motsvarighet till Nürnberg-rättegångarna varför ingen har sonat sina brott. I stället har Stalin hållits ansvarig för allt, trots att de högst uppsatta hovmännen i själva verket personligen var ansvariga för miljontals mord.

Den tjocka, tunga och omfattande boken är inbunden (linneklotband) med förlagets dekorerade skyddsomslag och är helt ny och i mycket nära nyskick. Den är illustrerad med fotografier och kartor i svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 232/165 mm
Ryggbredd ca 55 mm
Vikt ca 1320 gram
Sidantal 768
Författare Simon Sebag Montefiore
Förlag Prisma Bokförlag
Språk svenska
Utgivningsår 2004
ISBN 91-518-4280-7

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr där den fina boken blir väl emballerad.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632801975

Visningar 25

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 17 maj 18:42

Stalin – den röde tsaren och hans hov

Utropspris

|0 Bud

110 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 809 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?