Beskrivning

Stalins hämnd – Röda armén i Tyskland 1944–1945, av Niclas Sennerteg

I oktober 1944 rullade sovjetiska stridsvagnar in i den tyska byn Nemmersdorf nära östfronten. När tyska trupper lyckades återerövra orten ett par dygn senare hittade de byborna massakrerade på gatorna och i husen. De som överlevde flydde i alla hast för att undkomma den fruktade fienden som ryckte fram mot sitt mål: Berlin.

Stalins hämnd är en skakande berättelse om en av de största folkomflyttningarna i vår tids historia. Hela 15 miljoner tyskar övergav eller fördrevs från sina hem i östra Europa när en hämndlysten sovjetisk armé lät dem betala för vad de tyska erövrarna hade gjort i Sovjetunionen.

Niclas Sennerteg har ägnat fem år åt att undersöka olika aspekter av behandlingen av civila tyskar under tidsperioden augusti 1944 april 1945. Han har tagit del av ett rikt arkivmaterial och intervjuat ögonvittnen. De berättar om raserade byar, våldtäkter och människor på flykt en veritabel etnisk rensning, långt innan termen uppfanns.

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är illustrerad med svartvita fotografier och kartor. Boken är i ett mycket gott bruksskick, mycket nära nyskick. Det finns en 4 cm reva precis i kanten av bokryggen. Denna kan elegant snyggas till av den nye ägaren med en bit tejp på baksidan så att den inte kommer att synas.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 230/160 mm
Ryggbredd ca 30 mm
Vikt ca 760 gram
Sidantal 416
Författare Niclas Sennerteg
Förlag Historiska Media
Språk svenska
Utgivningsår 2002
ISBN 91-89442-11-3

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr där den fina boken blir väl emballerad.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632801915

Visningar 20

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 17 maj 18:41

Stalins hämnd – Röda armén i Tyskland 1944–1945

Utropspris

|0 Bud

80 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 809 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?