Beskrivning

Tonåring i Hitlers dödsläger, av Berry Grünfeld i samarbete med Magnus Henrekson och Olle Häger

En ögonvittnesskildring från det kanske mest beryktade av alla Hitlertysklands utrotningsläger, Auschwitz.

Författaren deporterades dit med sin familj från Ungern som 16-åring våren 1944. Genom skicklighet och en närmast otrolig tur undgick han att bli avrättad. Flera gånger var han en hårsmån från döden, men varje gång lyckades han undkomma.

Författaren har själv illustrerat sina upplevelser med ett 25-tal målningar.

Boken är sann och grundar sig på ”Benny Grünfelds” barndom i Hitlers koncentrationsläger. Så den är nästan som en dokumentär eftersom det verkligen har hänt.

Boken handlar om Benny och hans bror som är judar. De skickas till ett koncentrationsläger. Det handlar om deras fasansfulla liv i koncentrationslägren. De blir plågade och behandlade som om de var djur. De fick nästan ingen mat och de fick arbeta hårt. Man får veta i detalj hur de torterades i lägren.

Höjdpunkten i boken är när det en morgon kommer stridsvagnar till lägret och de får veta att de är befriade. Det var den 15 april 1945 som det rullade in engelska stridsvagnar i lägret. Det var högtalare på stridsvagnarna och det ropades ut att de var fria. Fångarna fick nya kläder och mat.

Huvudpersonen i boken är artonåringen Benny Grünfeld. När han kom till lägret var han mycket stark och normalt byggd. Men när kriget var slut var han mager som en pinne. Benny Grünfeld var väldigt rädd för att hans bror skulle dö, så han tar väl hand om honom. Han ger brodern mat när han är sjuk och trött.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i mycket nära nyskick. Den är rikligt illustrerad med svartvita fotografier samt med teckningar och kartor i färg.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 243/170 mm
Ryggbredd ca 11 mm
Vikt ca 330 gram
Sidantal 95
Författare Berry Grünfeld
Förlag Almqvist & Wiksell
Språk svenska
Utgivningsår 1995
ISBN 91-21-14723-X

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr där den fina boken blir väl emballerad.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632609019

Visningar 53

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 15 maj 17:20

Tonåring i Hitlers dödsläger

Utropspris

|0 Bud

140 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 810 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?