Beskrivning

Auschwitz En dödens boning, av Teresa och Henryk Swiebocki (text) och Adam Bujak (foto)

Ett bildverk om koncentrationslägret KZ Auschwitz I och KL Auschwitz II i polska staden Oswiecim. Boken innehåller både bevarat arkivmaterial, i form av dokument och fotografier, från åren då lägret var verksamt och nutida bilder som visar dess rester.

Bilderna i boken ledsagas av korta avsnitt ur texter skrivna i hemlighet, i de flesta fall av fångar i lägret. Vissa av texterna har varit nedgrävda på lägerområdet och upphittats efter kriget, andra smugglade ur lägret som hemliga budskap eller rapporter medan kriget fortfarande pågick.

Ur baksidestexten: "Skräckslagna och utmattade släpar vi oss över den blöta lerjorden. Vi har kommit fram till våra nya gravar, våra nya hem. Tidigare har vi släpat oss till nya platser, vi knappt fått hämta andan, flera av oss har blivit klubbade i huvudet. Blod har redan flutit från såriga huvuden, från misshandlade ansikten. Detta är uppvärmningen för de nyanlända. Alla är vi chockade när vi ser vilken plats vi blivit förda till. De berättar omedelbart att detta är en försmak av livet i lägret. Här råder järnhård disciplin. Vi befinner oss i ett dödsläger. Det är en öde ö. Människor finns inte här för att leva. De är här för att finna sin död, förr eller senare. Liv har ingen plats här. Detta är en dödens boning..."

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Den är mycket rikligt illustrerad med fotografier och reproduktioner, främst i färg men även i svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 300/243 mm
Ryggbredd ca 16 mm
Vikt ca 1015 gram
Sidantal 127
Författare Teresa och Henryk Swiebocki
Foto Adam Bujak
Förlag Biaty Kruk Auschwitz-Birkenau State Museum
Språk svenska
Utgivningsår 2007 (tredje utgåvan)
ISBN 978-83-6029-244-0

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr där den fina boken blir väl emballerad. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632608991

Visningar 22

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 15 maj 17:20

Auschwitz En dödens boning

Utropspris

|0 Bud

140 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 809 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?