Beskrivning

Före… Under… Efter… Motstånd mot nazismen och hjälp till dess offer, av Rune Bokholm

När Rune Bokholm år 2001 på Atlantis förlag gav ut Tisdagsklubben, om glömda antinazistiska sanningssägare i svenskt 30- och 40-tal, väckte den hos många läsare egna minnen. Några av dessa har inspirerat författaren till en uppföljning, där titeln är relaterad till krigsåren.

Före handlar om den stilbildande och starkt antinazistiska kulturtidskriften Fönstret som kom ut under 1930-talets första hälft.

Under berättar om en ung kvinna och mor som under stora uppoffringar och med fara för sitt liv arbetade som kurir mellan Norges legation i Stockholm och motståndsrörelsen i Oslo.

Efter beskriver en organisation som verkade i återuppbyggnadsarbetet efter kriget.

Boken är ett tidsdokument om människor som, burna av entusiasm och offervilja, åstadkom resultat av olika slag. De och deras gärningar är i dag lika bortglömda som de som verkade i Tisdagsklubben.

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i mycket nära nyskick. Det finns ett litet märke på omslagets baksida, sannolikt från en tidigare prislapp. Boken är sparsamt illustrerad med svartvita fotografier.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 215/140 mm
Ryggbredd ca 40 mm
Vikt ca 760 gram
Sidantal 443
Författare Rune Bokholm
Förlag Atlantis
Utgivningsår 2007
Språk svenska
ISBN 91-7353-117-7

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr där den fina boken blir väl emballerad.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632608750

Visningar 21

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 15 maj 17:16

Före Under Efter - Motstånd mot nazismen och hjälp till dess offer

Utropspris

|0 Bud

85 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 807 omdömen