Beskrivning

Pansarjägare till fronten - Finska soldaters kamp mot sovjetiskt stål under Vinterkriget, av Simo Liikanen

Vinterkriget 1939–1940 karaktäriserades av en stor kvantitativ ojämlikhet mellan de krigförande parterna avseende antal soldater, stridsvagnar, artilleri, stridsflygplan och örlogsfartyg. Det finska pansarvärnet var inget undantag. För att möta Stalins pansarnäve krävdes mod och användning av de vapen som stod till buds: buntladdningar, stridsvagnsminor och molotovcocktails. De grövre och mera verksamma vapnen som stod till buds var den inhemskt framtagna Elefantbössan och rörligt fältartilleri, men det bästa vapnet man hade till förfogande var den svenska 37 mm pansarvärnskanonen m/38 tillverkad av Bofors.

I denna bok skildras det finska pansarvärnet och pansarvärnssoldaternas insats under Vinterkriget.

”Simo Liikanens spännande och omvälvande bok Pansarjägare till fronten. Finska soldaters kamp mot sovjetiskt stål under vinterkriget! Här får du kännedom om hur det finska pansarvärnet med sina små resurser med vilja, mod och flexibilitet lyckades stå emot den sovjetiska pansarvälten och slå ut mängder av stridsvagnar.”

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick. Boken är rikligt illustrerad med svartvita fotografier och någon karta samt har fina utvikbara ark innanför bokens främre och bakre pärmar med kartor i färg samt svartvita stridsfordonsritningar.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 237/165 mm
Ryggbredd ca 25 mm
Vikt ca 665 gram
Sidantal 212
Författare Simo Liikanen
Förlag Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek, SMB
Språk svenska
Utgivningsår 2016
ISBN 91-88053-17-6

Porto:Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr där den fina boken blir väl emballerad.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632442537

Visningar 17

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 13 maj 19:12

Pansarjägare till fronten Finska soldaters kamp mot sovjetiskt stål Vinterkriget

Utropspris

|0 Bud

160 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 807 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?