Beskrivning

Karelska näset 1944 – slutstriden, av Ilja Mosjtjanski

”Majoriteten av litteraturen i Västeuropa som behandlar fortsättningskriget i Finland utgår från ett finskt perspektiv och det finns än idag en skillnad mellan rysk respektive finsk historieskrivning, särskilt gällande vilka händelser som framhävs eller som tonas ned. Därför är en bok på svenska utifrån ryskt perspektiv ytterst välkommen för att ge perspektiv och visa på alternativa skildringar. Enbart utifrån detta är boken intressant, men boken har även mycket mer att ge.


Läsaren får i boken följa den ryska offensiv som i juni 1944 avslutade ställningskriget och som senare skulle tvinga fram freden. Författaren börjar dock innan dess med att beskriva situationen före offensiven med tyngdpunkt på de sovjetiska och finländska förbandens resurser. Därefter följer den Röda arméns genombrott och anfall mot Viborg innan parterna genom förhandling sluter fred. I två bilagor till boken ger författaren en detaljerad skildring av den förryskning av ortsnamn som genomfördes på Karelska näset 1948-1949. Den tredje bilagan innehåller ett 50-tal fotografier från Karelska näset men bildmaterial saknas inte i övriga delar av boken. Att dessa fotografier framförallt skildrar Röda armén på Karelska näset är extra intressant då det i många andra böcker är fotografier på den finländska sidan som dominerar.

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är i ett mycket gott bruksskick, mycket nära nyskick. Det finns ett ringa slitage på omslaget och på framsidan precis vid pärmkanten två små hål i omslaget. Boken är generöst illustrerad med ca 160 fotografier i svartvitt samt några instruktiva kartor och teckningar av stridsfordon i färg.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 230/230 mm
Ryggbredd ca 15 mm
Vikt ca 720 gram
Sidantal 138
Författare Ilja Mosjtjanski
Förlag Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek (SMB) i samarbete med Boförlaget Efron & Dotter AB
Utgivningsår 2008
Språk svenska
ISBN 91-85653-16-4

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr där den fina boken blir väl emballerad.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632442437

Visningar 21

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 13 maj 19:11

Karelska näset 1944 – slutstriden. Finland Fortsättningskriget

Utropspris

|0 Bud

75 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 808 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?