Beskrivning

En efterfrågad välvårdad inbunden bok utgiven till Mannerheims 75-årsdag den 4 juni 1942. Hela den finländska överheten gratulerar. Namnteckningarna i faksimil. Telegram på tyska och svenska från "Stortyska rikets riksmarskalk" Hermann Göring, också i faksimil. Bland bilderna i boken: Göring och Mannerheim på jakt i Ostpreussen 1935. Se i annonsen.
Boken är på 184 sidor i stort format och påkostat inbunden av F. Tilgmanns Bol-, Sten- och Offsettryckeri Helsingfors 1942. Pärmens framsida i relieftryck och med texten i guld liksom i ryggtexten. Varje kapitel startar med vackert tecknade vignetter av Yrjö Semeri och Curt Fagerholm.
En liten "skada" i övre slutet på ryggen bör nämnas. En ca 5 millimeters skavd del av pärmen. Kan säkert lagas av en händig person. Kan bero på att man har dragit ut boken ur bokhyllan lite för hårdhänt med fingret.
Den sista bilden i denna annons visar bokomslagets bild. Själva omslaget är utslitet men omslagsbilden är kopierad i färg och och bifogas vid köpet. Kopian kan sedan skannas och skrivas ut på nytt. Den passartill exempel till bokmärken eller glasunderlägg på middagsbordet eller om man vill tillverka ett nytt omslagspapper till boken.
Förlag: Oy Suomen Kirja, Helsingfors
Ett unikt tillfälle att få tag på en militärhistoriskt och politiskt intressant bok.

Objektnr 633238906

Visningar 54

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 20 maj 22:50

Festskrift till Mannerheim 75 år. 1942. Namnteckning i faksimil av Herman Göring

Utropspris

|0 Bud

253 kr

Auktionen avslutades utan bud

Skogsvandraren

Mellerud, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

522 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?