Beskrivning

Stora vävboken, av Laila Lundell

Stora vävboken är en grundbok i vävning. För den som just skall lära sig väva är den oumbärlig. För den som redan kan väva, men som vill fördjupa sig på ett eller annat område, fungerar den som en uppslagsbok. Boken är upplagd så att den inleder med en övningsväv. På så sätt blir man snabbt bekant med vävstolen och alla redskap. Man får lära sig hur en väv sätts upp och man får känna hur det känns att väva. Efterhand som övningarna blir svårare plockas de nödvändiga instruktionerna in. Bokens 48 vävar är utvalda och inplacerade pedagogiskt på så sätt att erfarenheterna från en väv läggs som grund och länkas in i nästa, som en lång kedja.

I bokens andra del finns fördjupningsavsnitten. Några huvudrubriker: Att välja material. Att välja bindning och täthet. Bindemönster och inredningar. Vävnota och varpordningar. Garneräkningar och mönsterindelningar. Redskap för vävning. Så sätter man ihop vävstolen. Närmare studium av arbetsmomenten. Felsökning.

Boken är lämplig att använda i undervisning på skolor och kurser, men den är lika lämplig för privata vävcirklar och hemmabruk. Med andra ord alla som väver behöver den!

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i mycket nära nyskick. Boken är rikligt illustrerad med fotografier, teckningar och solvnotor i färg och svartvitt. Det finns en dedikation på försättsbladet.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 234/213 mm
Ryggbredd ca 30 mm
Vikt ca 1295 gram
Sidantal 357
Författare Laila Lundell
Förlag ICA Bokförlag
Utgivningsår 1976 (originalupplagan)
Språk svenska
ISBN 91-534-0388-9

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 633451943

Visningar 41

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 24 maj 17:41

Stora vävboken

Utropspris

|0 Bud

130 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 979 omdömen