Beskrivning

HÄFTAD BOK - Boken handlar om en av de kanske skickligaste hantverkarna och främsta verktygssamlarna i Sverige och hans liv som snickare, verktygssamlare och konstnär. Boken är tryckt i ett begränsat antal av 400 exemplar och det finns ingen avsikt att trycka fler böcker.

Boken är skriven av Ingalill Sjödin Nylund med assistans av Ann-Marie Sörbergs kring korrekturläsning och Nils-Gunnar Malmgren som fotograferat av skulpturer och verktyg.

Ur baksideskonvolut
: Hans Nylund född 1934 har alltsedan barndomen arbetat med trä. Under tonåren hoppade han av läroverket för att i stället få börja på Bachmanska slöjdskolan i Hedemora. Två år senare började han på Västerviks möbelsnickarskola där han också gjorde sitt gesällprov. Hans utbildade sig även till slöjdlärare. Han har varit en mästare i svarven samt tillverkat maskinskulpturer helt i trä och estetiskt tilltalanande. Han tillverkade också finurligt roliga skulpturer. Ända sedan barndomen har Hans samlat på gamla verktyg och har idag en stor samling på cirka 2000 verktyg från 1600-talet och framåt. Han har ställt ut en del av sina verktyg på Galleri Astley i Uttersberg, Silvanum i Gävle, Faktoriet i Eskilstuna samt Dalarnas museum. Boken innehåller många vackra färgbilder.

Utgivningsår
: 2020. Antal sidor: 63. Språk: Svenska. Förlag: Studio Art Dalarna. ISBN: 9789151954349. Vikt: ca 250 gram.

Obs! Jag ger betyg enligt följande. Betalning samma dag eller senast efter 1 dag (betyg 5), efter 2-3 dagar (betyg 4), 4-5 dagar (betyg 3), 6-7 dagar (betyg 2) och mer än 8 dagar (betyg 1). Se även mina andra auktioner och givetvis kan jag ordna samfrakt om så önskas.

Objektnr 632377063

Visningar 39

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 18 maj 23:56

BOK Hyvelmannen

Utropspris

|0 Bud

75 kr

Slutar om

asiam*

KVICKSUND, Sverige

5.0

asiam*

Verifierad

Toppsäljare

404 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?