Beskrivning

Böckerna om Kerstin

Ett bokpaket beståendes av fem stycken böcker i serien om Kerstin av Helena Hedlund.
Här skildras en modern Bullerbyn med en stor dos humor, vardagsspänning, lek och känslor som känns i hela kroppen. Perfekt för högläsning!

Böckerna är lästa men i fint begagnat skick.

1 - Det fina med Kerstin


Där asfaltsvägen slutar och grusvägen börjar bor Kerstin. Hon är sju år och älskar guld. 105 guldiga saker finns i en låda under sängen. Det finaste och guldigaste med Kerstin är håret. Det riktigt lyser. Fatima säger att Kerstins hår är orange men det är inte sant. Det senaste tillskottet i Kerstins samling är en liten ring som hon hittat på golvet i skolan. När hennes lärare Lotten frågar om någon sett hennes vigselring kommer det inga ljud ur Kerstins mun. Och sen är det för sent.

En berättelse om intrasslade hemligheter, vänskap och om det särskilt fina med att vara Kerstin.

2 - Att vara Kerstin

Kerstins mamma har en 40-årskris och har klippt tuppfrilla och tatuerat ett hjärta med ett ”K” i mitten. Kan det vara K som i Kenneth – Kerstins lärarvikarie? Eller kanske Kakan som mamma åkt till Mallorca med? Det enda Kerstin vet är att hon ogillar 40-årskriser och att mamma borde skärpa sig. Till på köpet har Gunnars mamma hotat med att hon och Gunnar ska flytta tillbaka till Stenungssund om vildsvinen fortsätter att böka i deras trädgård. Nu är goda råd – bokstavligt talat – dyra, för en flaska vargkiss kostar 400 kr och det är det enda som kan hålla vildsvinen borta och Gunnar kvar.

3 - Kerstin, livet och döden

Kerstin fyller 8 år och allt går nästan åt pipsvängen. Mamma och pappa vaknar aldrig och när de äntligen kommer med födelsedagsbrickan har Kerstin kissat på sig för att hon har väntat så länge. Som tur är tror de på henne när hon säger att det var deras gamla katt, Kattegatt, som kissade i sängen. Men något är konstigt med Kattegatt, han är sig inte lik. Kerstins bästis Gunnar beter sig också underligt. Han har besök av Pavel och det verkar nästan som om de är kära i varandra. Kerstin vill att allt blir som vanligt igen, men när det kommer till att hitta bortsprungna katter visar sig Pavel ändå vara ganska bra att ha. Det är en intensiv tid i Kerstins liv, med separationer, svartsjuka och sorg, men också med nytt liv som kommer med glädje och hopp.

4 - Precis som Kerstin

Det finns två saker som Kerstin önskar mest av allt på jorden. Att det ska bli en vit jul och att bebisen i Kerstins mammas mage inte ska födas på självaste jul­afton. Men Kerstins gård är ful och lerig och mammas mage ser ut som om den snart ska spricka. Och hur ska önskningarna kunna uppfyllas om man varken tror på tomten eller gud? När Kerstin blir bjuden på pyjamas­party till en tjej i klassen får inte Gunnar komma bara för att han är kille. Varför är det så? Och varför ska alla ha åsikter om att just Kerstin och Gunnar är bästa kompisar?

5 - Kerstin, solen och kärleken

Kerstin bor där asfaltsvägen slutar och grusvägen tar vid. Hon är åtta år och älskar sin lillasyster Miranda över allt på jorden, men det verkar som om Miranda inte kan höra. Tänk om det är Kerstins fel, för att hon pussade Miranda på örat? Ska hon våga säga något till mamma och pappa? I skolan är det stökigt och fröken vill att Kerstin ska ta mer plats och räcka upp handen men det vill inte Kerstin. Och när bästa kompisen Gunnar bestämmer att deras rekordbok ska heta ”Gunnars rekordbok”, trots att dom gjort rekorden tillsammans, hittar hon inte rösten som kan protestera. Livet trasslar så lätt till sig och ibland känns det som om Kerstin får skulden för precis allt. Men en dag får hon nog. Någonstans där inne finns faktiskt den modiga Kerstin.

Kerstin, solen och kärleken är den femte delen i den prisbelönta serien om Kerstin. Helena Hedlund skildrar en modern Bullerbyn med en stor dos humor, vardagsspänning, lek och känslor som känns i hela kroppen. Perfekt för högläsning!

------------------------------------------------------------------------
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
---------------------------------------------------------------------------

Alla mina varor kommer från ett djur- och rökfritt hem.

Köparen står för frakten, om inget annat anges i annonsen.

Jag har flera annonser på Tradera och samfraktar gärna, så ta gärna en titt på mina övriga auktioner.

Betalning sker inom 3 dagar efter avslutad auktion. Snabb betalning ger snabb leverans! :)

Om du har några frågor - tveka inte för att höra av dig. Jag svarar på mail eller meddelanden så fort jag kan.

Lycka till med budandet!

Objektnr 632738331

Visningar 46

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 19 maj 11:27

Böckerna om Kerstin av Helena Hedlund del 1-5, Det fina med Kerstin m.fl.

Såld för

|0 Bud

140 kr

Auktionen är avslutad

Såld med prisförslag

babs111

Bromma, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

631 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?