Beskrivning

En vacker, handmålad Ruija tekopp av Ulla Procopé från Arabias porslinsfabrik i Finland. Texten under koppen lyder ”Arabia Wärtsilä Finland ruija 92” och under fatet "Arabia Wärtsilä Finland ruija 32". Se bilderna fyra och fem. Koppen tillverkades mellan åren 1971 och 1975. Det vet man, eftersom det står "Wärtsilä" under ordet ARABIA. Tekoppen har en diameter på tio centimeter samt en höjd på cirka 5,5 centimeter och fatet en diameter på 16,5 centimeter samt en höjd på cirka två centimeter. Keramiken är gjord av glaserat och handmålat stengods. Den i fint skick, utan nagg eller andra skador och med fin glasyr. Alla ”vita prickar och blänk” samt den svarta skuggan på koppen, från fatet, är från blixten och finns inte i verkligheten. Tekoppen är svårfotograferad p.g.a. av skuggor, blänk och ljusreflexer på den glaserade ytan. Var vänlig se bilderna. Passa på att komplettera din servis nu!

Ruija var det finska namnet på landet norrut, vid Ishavet. De som hade varit där berättade att det fanns tillräckligt med jord för att man skulle kunna skaffa sig en liten gård, och goda möjligheter att få arbete i gruvorna eller på en fiskebåt. Dessutom var krigen långt borta. Berättelserna skapade drömmar om mat och frihet. Drömmen om Ruija var drömmen om en ny framtid.

Arabias olika stämplar genom åren: https://www.signaturer.se/Europa/arabia.htm

Obs, detta är en äkta auktion! Utropspris endast 195 kronor och inget reservationspris, utan du får Arabias Ruija-tekopp för 195 kr om ingen annan bjuder högre! Jag packar i hård kartong med bubbelplast och tar aldrig ut någon avgift för förpackningsmaterial, hantering eller dylikt. Schenkers (spårbart och försäkrat) porto för denna auktion blir 59 kronor.

Betalning på Traderas sida PayPal, bankgiro, Swish mm. Självklart sampackar jag om du vinner fler av mina auktioner. Titta gärna på mina andra auktioner.

(Sökord: Suomi Finland tekoppar kaffekopp kaffekoppar )

Objektnr 632336692

Visningar 123

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 12 maj 20:30

Arabia Ruija tekopp Ulla Procopé handmålad tillverkad mellan åren 1971-1975

Slutpris

|

195 kr

Auktionen är avslutad

Chaewon vann auktionen

finagrejer6

Södertälje, Sverige

5.0

finagrejer6

Verifierad

Toppsäljare

556 omdömen

Mer från samma kampanj

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?