Beskrivning

Ny produkt direkt från Warlord Games.

Information från Warlord Games:
Churchill, utan tvekan en av de mest framgångsrika och berömda brittiska stridsvagnarna under andra världskriget, kommer för att stärka din armé mycket snart och här har du chansen att ta 3 av bestarna tidigt så att du kan representera inte mindre än 7 varianter på din slagfält och håll fienden att gissa!

Den brittiska armén antog en doktrin centrerad kring användningen av lätta, snabba "kryssarstridsvagnar" i kombination med långsamma, bättre beväpnade och bepansrade "infanteristridsvagnar", som skulle användas för att krossa fiendens försvar med infanteristöd... och Churchill var ett utmärkt exempel på det senare - en av krigets tyngsta allierade stridsvagnar, den hade tjockare frontpansar än till och med Tiger!

Även om den led av att vara underbeväpnad, en defekt som var vanlig för de flesta brittiska pansarfordon under perioden, var den ändå älskad av dess besättningar: dess längdåkningsförmåga var oöverträffad och den var mindre benägen att "brygga upp" från en direkt hit än Sherman.

Det kommer inte att vara någon överraskning för dig att veta att den var uppkallad efter premiärministern, Winston Churchill, men du kanske inte vet att han också hade varit involverad i utvecklingen av stridsvagnen som ett vapen under första världskriget.

Med formen som mycket påminner om tidigare WWI-stridsvagnar, var Vauxhall-motorerna byggda Churchill grunden för en mängd varianter från MkI med en 2pdr-kanon till MkVII 75 mm-kanoner. Andra versioner skulle få mer specialiserad ingenjörsutrustning tillagd, inklusive överbryggningsutrustning och minröjningsanordningar - och ett föredraget "nära stöd"-alternativet för 95 mm haubits!

I detta nya plastpaket från Warlord och Italari får du 7 tornvarianter (ja - vi sa SJU!) som låter dig bygga följande märken:

MkIII - med 6pdr pistol
MkIV - Gjuten torn med 6 pdr pistol
MkV - Gjuten torn med 95m haubits
MkVI - Gjuten torn och svetsad torn med 75 mm pistol
NA 75
AVRE (Armoured Vehicle Royal Engineers) med 290 mm Petard Mortar (alias den flygande soptunnan!)
Det här fordonet kan också användas i spel av Achtung Panzer!, spelet för nära strid stridsvagn mot stridsvagn, dess regler finns i Achtung Panzer! regelbok.

Modeller levereras omonterade och omålade

Glöm inte att köpa till färger och andra produkter för att spela!

Om oss: Japon startades 2015 och drivs som ett hobbyföretag av tv-spelsentusiasterna Jan Jonsson och Pontus Hellgren. Vår filosofi är att tillhandahålla begagnade retrospel åt spelare och samlare. Alla spel är rengjorda och testade. Till förnuftiga priser dessutom.

Japon drivs som ett aktiebolag med F-skattsedel med säte i Stockholm. (Japon Games AB. Org nr: 559008-2268). Vi använder oss av vinstmarginalbeskattning för samlarföremål.

Objektnr 633350019

Visningar 80

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

NY! Churchill Tank (Plastic) - Bolt Action Warlord Games

Pris

239 kr

Japon

Årsta, Sverige

5.0

Japon

Företag

Toppsäljare

7 017 omdömen

Läs omdömen

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?