Beskrivning

• Färsk

Boswellia Sacra är en hänförande Frankincense som växer i Oman där lokalbefolkningen har en antik historia och relation med denna träd. Royal Green Hojari består av harts som är av grad 1 och har prisats för sina terapeutiska och läkande egenskaper. Färgen kan variera från ljus- till mörkgrön beroende på när på året den skördas. Efter några månader kan dock vissa harts få en vit färg, egenskaperna förändras inte av denna nyansförändring.

Harsten har traditionellt använts som rökelse, ingrediens inom krämer/salvor, oljor men även drucken som kall Té vilket är vanligt i Oman. Många gör pulver av hartsen och använder den i krämer för dess återbyggande och åtstramande egenskaper på huden. Oavsett vad man använder den till belönas man med en underbar doft.

Vid bränning är doften väldigt ljuv och fräsch och ger en unik känsla. Initialt känner man av en arom av citron/lime men i bakgrunden en lätt touch av mynta och eucalyptus. Doften upplevs bäst när den bränns på kolhållare men vill man av olika anledningar inte ha rök där man befinner sig kan man använda hållare som fungerar med värmeljus och platta.

Kådan är uppskattad av flera anledningar, ett utav dem är den höga koncentrationen av den eftertraktade Boswellinsyran.

Boswellia Sacra kommer i flera olika grader vilket definieras med hjälp av dess färg. grad 1 har en grön färg, grad 2 gulaktig färg, grad 3 är brun och sedan grad 4 som går mot svarta toner. Det finns även harts i orange färg som är en övergången från grad 2 till 3.

Grad 1 och 2 har traditionellt använts som rökelse och för dess läkande egenskaper medans grad 3 och 4 endast används till rökelse. Det finns mycket kliniska studier om Boswellia släktet om man önskar fördjupa sig i dess egenskaper.

Objektnr 631672234

Visningar 43

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 29 maj 20:52

Frankincense 20G - Boswellia Sacra - Royal Green Hojari (Rökelse/Kåda/Harts)

Pris

119 kr

GiftOfNature

Vällingby, Sverige

GiftOfNature

Verifierad

4 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?