Beskrivning

“BANKERS LAMP”, är en mycket vacker skrivbordslampa som i denna version har pärlvit skärm och svart fot. Då vi fått så många förfrågningar på en modernare variant av denna klassiska lampa så tänkte vi, vi fixar fram några så får vi se om det finns intresse. Och jisses, de första sålde slut på en vecka, nu har vi fått hem en ny laddning så nu går de att handla igen.

Bankirlampans historia originalet den med grön skärm

Bankirlampan har funnits nästan lika länge som den massproducerade glödlampan (1879) och har mer eller mindre sett lika dan ut sedan dess. Den kallas i folkmun: Bankers Lamp, Banklampa, Bankirlampa, Advokatlampa men den har även lyst upp August Strindberg skrivbord och kallas därför även för “Strindbergslampa”. Mest känd är den kanske för att både Englands Drottning Elisabeth har en sådan på sitt skrivbord och den tidigare Premiärministern av England, Sir Winston Churchill hade även han en sådan! Därför är du i gott sällskap om du köper en sådan eller varför inte köpa två, vi vet inte säkert men tror att vi är billigast i Sverige på denna kvalitetslampa?

Kuriosa om bankirlampan

Att den fick namnet bankirlampa från början är för att den är så snygg att inreda kontor med. Det uppmärksammades av många Amerikanska banker i vilka den fick stor spridning runt om i USA i början av 1900 talet, alla banker med självaktning skulle ha dem.

Bankirlampans preferenser

Utseende: för att bankirlampan ska vara så lik originalet som möjligt ska den vara gjord av mässing och ha en grön glasskärm. Men det passar dåligt in i våra moderna hem so ofta går i vitt , svart och grått. För att tända och släcka bankirlampan användes en liten metallkedja som hänger ner från skärmen. Denna är fäst i själva brytaren, brytaren håller i sin förlängning fast lampan.

Elkabeln var i original inflätad i textil men våra nytillverkade sladdar är av plast. Om du vill att din lampa ska likna originalet ännu mer kan du ju själv klä sladden i tyg eller byta sladd. Sådana gammaldags sladdar finns att köpa i välsorterade elaffärer.

Mått: Höjd: 37 cm

Lampfotens diameter: 18 cm

Tänds och släcks med kedja istället för av och på knapp

Belysningkälla (Glödlampa): (A60 230v 2700k) Ingår ej!

Artikelnummer 093034

Objektnr 631098299

Visningar 30

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 28 apr 18:06

Bankers lamp i nytt modernt utseende. svart

Utropspris

|0 Bud

495 kr

Auktionen avslutades utan bud

HighlandsHome

NORRKÖPING, Sverige

4.8

HighlandsHome

Företag

Toppsäljare

24 395 omdömen

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?