Beskrivning

Tillagt i objektsbeskrivningen 30 apr 09:39

Har fått fråga om ramkåporna vid förgasare finns. Dessa saknas och är inget jag brytt mig om att få tag i eftersom de ändå inte får plats med nuvarande motorsetup. Nyckeln till styrlåset saknas också. Har ni frågor vänligen skriv till mig så svarar jag löpande.

Tillfälle för den som inte orkar renovera. Säljer nu min KS50 som jag gjorde i ordning 2017. Kort och gott - Allt är gjort på den, men vill du veta mera fortsätter du att läsa nedan.

Ramen: Alla delar blev spolade rena från färg av den lokala pulverlackeraren. Delar som centrumstöd, avgasfäste mm pulverlackerades då. Tanken är en omkromad bulfri originaltank. Sadeln är orginal mellanlimpa, sällsynt bra skick. Allt har varit isärplockat och vidgjort. Ny elhärva.
Nya justerbara dämpare bak.

Alla original skruvar som fanns har efter putsning återmonterats. Vissa har dock varit tvunget att ersättas då dem varit i för dåligt skick eller saknats.

Hjulnaven är polerade i svarv och för hand. Omekrade fälgar med rätt offset. Fälgbanor är Nos från Rösebäckens Motor i Väse.

Lacken: Då jag hade svårt att finna någon som kunde blanda "Zündapp Speed Orange" hittade jag "BMW M1 Rennsport" som ett alternativ. Denna färg är något djupare orange när solen ligger på, annars extremt lik i mitt tycke. Medföljer en burk med lite bättringsfärg och härdare.

Motor: 5vxl rundmotor, där allt är injusterat med nya lager och packboxar. Honda NSR stake med Malossi nållager. Cylindern är en 70cc Superterm förädlad av Tivedens motor. Den har varmnypt en gång och då skickade jag in den till Blixten racing för att lägga ny nicasil, extremt bra resultat - bättre än nyskick faktiskt. Barikit kolv med mer värmetålig kolvring. Klämspalt på 0,67 efter maskinfräsning av topplocket och inpassning av packningar. Kokusan 12v med retarderande tändkurva, förtändning på 1,8mm vid tomgång - och strax under 4mm vid maxvarv vill jag minnas. Mikuni VM20 med vänd choke för att spara plats för luftfiltret. Motorns byggkostnad är ca 20000kr. Eftermarknads "effektljuddämpare". Hade först en avstämd dämpare, med det gick inte smygköra då, och bottenvridet saknades. Generellt fina splines. Smäller igång på första kicken.

Däck: Pirelli, asfaltsmönstrade.

Notering: Jag tycker det är ett högt spel på växelpedalen, kanske sliten klocka så enkelt att byta, den är dock rätt injusterad och alla växlar fungerar.

Den har kostat mig mer än utropspriset, och den som gjort liknande arbeten vet om det.

TILLÄGGSINFO: Har från intressent fått lära mig att rund mätare ska vara 1974 - vilket även ramnummer också vittnar om då det börjar med 582. Jag kan för lite om detta, men vill vara transparent.

Lycka till med buden!

Objektsnr 631235542

Visningar 5 080

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 8 maj 08:50

Zündapp KS50 Supersport 1972

Ledande bud

|

49 000 kr

Slutar om

J1x

Kristinehamn, Sverige

Verifierad

29 omdömen

Läs omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?