Beskrivning

Artikelnummer: GT125

Original precisionstillverkat GT125, ett lagom "heavy" maskinskruvstycke
för den mycket kräsne mekanikern!
Vikt inklusive de på bild 3-4 visade/medföljande tillbehör - Ca 16kg

Bilderna talar för sig själva, särskilt bild 5 med alla specifikationerna.

Tack vare mycket stort intresse för våra ORIGINAL precisionstillverkade GT maskinskruvstycken, har vi mottagit många frågor om dessa. En särskilt återkommande fråga gäller den av vissa fabrikanter/säljares utlovade funktionen med nedåtdragande käftar. Sanningen är att om man justerar skruvstycket så att den nedåtdragande funktionen aktiveras, förloras tyvärr mycket av den tänkta precisionen. Skall nedåtdragande käftar fungera med samma precision som med fullt spärrade käftar, kan man nog räkna med att ett sådant skruvstycke hamnar på ett skyhögt pris, eller inte alls är möjligt att framställa? Däremot om skruvstycket skall användas till grövre arbeten och där nedåtdragningen är extra viktig, ja då får man ge avkall på precisionen, särskilt käftarnas begynnelseläge innan full anspänning.
Vi rekommenderar skarpt
att GT-skruvstyckena används som de levereras från fabrik, alltså med stumt spärrade käftar så att precisionen helt blir som utlovats. Som sagt, tack vare bland annat den höga parallella precisionen och "stumheten" kan GT skruvstycket också med fördel användas som en 3 - 5 tons press till arbeten som kräver total kontroll utan "svikt" i pressförloppet.
Tillägg angående osymmetrisk anspänning:
Vi har fått info från kunder om att det med bibehållen precision och kraft i anspänningen går att snedbelasta käftarna om man håller sig till under 50% av max anspänning. Detta har vi provat själva och även om det fungerar så REKOMMENDERAR vi att alltid försöka miniminera snedbelastning.

Naturligtvis gäller SAMFRAKT!
Om du köper flera olika varor så krediterar vi fraktöverskottet via Swish.

Sökord: Svarv fräs insert skär skärhållare hårdmetall coromant metallbearbetning svarvverktyg svarvskär frässkär svarvning fräsning snabbfäste borr gängtapp gängskär

Objektnr 632041705

Visningar 74

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 2 jun 09:51

GT-125 maskinskruvstycke, svarv fräs (Vill du köpa flera, skriv meddelande!)

Pris

4 980 kr

köphuset

Södertälje, Sverige

5.0

köphuset

Verifierad

Toppsäljare

680 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?