Beskrivning

Sköna juveler - Smycken från åtta sekel. En läcker och påkostad bok som utställningskatalog från den stora utställningen på Nationalmuseum 9 juni-15 oktober 2000.

SKÖNA JUVELER - SMYCKEN FRÅN ÅTTA SEKEL var den största internationella juvelinställningen i Sverige hittills och en lysande exposé över smyckekonsten, en av världens äldsta grenar inom konsthantverket. Utställningen var kronologisk - den började i medeltiden och slutade strax efter Andra världskriget, då kvinnan får en annan roll i samhället och den sociala strukturen förändras. Det sociala livet och kulturen har stått under ständig förvandling, så även sättet att formge smycken och bära dem. Flera av de utställda föremålen har en intressant proveniens som berättar något om dåtidens smycketradition, men också om ägarens personlighet och smak.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Boken är mycket rikligt illustrerad med fotografier, huvudsakligen i färg, av de utställda och omskrivna juvelerna, många i närbilder.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 275/215 mm
Ryggbredd ca 20 mm
Vikt ca 1085 gram
Sidantal 239
Redaktör Elsebeth Welander-Berggren
Förlag Nationalmuseum (utställningskatalog nr 619)
Språk svenska
Utgivningsår 2000
ISBN 91-7100-618-4

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: Vänligen betala inom 2 dagar efter avslutad auktion!

Objektnr 633736126

Visningar 41

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 27 maj 18:26

Sköna juveler - Smycken från åtta sekel

Utropspris

|0 Bud

150 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 982 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?