Beskrivning

Hantverkare I Stockholm - St Eriks årsbok 2000, av Björn Hallerdt och Göran H. Fredriksson

En bok som beskriver olika hantverksyrken i Stockholm, till exempel kakelugnsmakare, korgmakare, sadelmakare och glasmästare. Varje yrke ges ett kapitel, där personer verksamma inom detta yrke i Stockholm porträtteras.

Bokens första kapitel beskriver hantverksyrkenas situation idag, med 1900-talets industrialisering och teknikutveckling som hot mot dessa yrkesgrupper, men att det också finns hopp i form av ett ökande intresse för hantverk inom många områden.

I det andra kapitlet beskrivs skråväsendets uppkomst och utveckling, funktion och slutliga upplösning. Skrå betyder från början ”stadgar för en facklig sammanslutning av personer med samma yrke”, men används främst som benämning på de olika hantverkens organisationer. Skråna hade förutom ett ekonomiskt syfte även religiösa, sociala och politiska funktioner.

De hantverksyrken som beskrivs är:
Bilmekaniker Bokbindare Båtsnickare Frisör Glasmästare Herrskräddare Kakelugnsmakare Konditor Korgmakare Modist Murare Sadelmakare Sidenvävare Silversmed Skomakare Stolsmakare Tapetserare Urmakare.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Boken är rikligt illustrerad med fina fotografier i färg och svartvitt.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 235/205 mm
Ryggbredd ca 22 mm
Vikt ca 915 gram
Sidantal 245
Författare Björn Hallerdt och Göran H. Fredriksson
Förlag Samfundet St Erik (årsbok 2000)
Utgivningsår 2000
Språk svenska
ISBN 91-972165-7-7

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632083685

Visningar 22

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 10 maj 19:18

Hantverkare i Stockholm

Utropspris

|0 Bud

85 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 963 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?