Beskrivning

Rörstrand, av Ann Marie Herlitz-Gezelius

Ingen industri kommer oss så nära som den keramiska. Det är kaffekoppen, den kanske ärvda bordsservisen, kökets alla kärl, stengodsvasen, skulpturen.

Vi har det omkring oss på restauranger, på sjukhus, vi ser det på utställningar och museer. Mycket ofta bär dessa föremål signaturen Rörstrand.

Denna keramiska industri är med sitt födelseår 1726 Europas näst äldsta. Och än mera, den tillhör våra nationalklenoder. Dess historia är fängslande. Stundom lysande, stundom en kamp för överlevnad, dramatisk, aldrig ointressant.

Följ den gamla fabriken genom tre århundraden med dess ledning och arbetarskara, konstnärer och produkter, från äventyraren Johan Wolffs första försök att göra ”porcellain” fram till 1980-talets ”fantastiska skålar”.

Ann Marie Herlitz-Gezelius är framstående kännare av svenskt konsthantverk och svensk konstindustri.

Den inbundna boken (linneklotband) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i mycket nära nyskick. Det finns ett visst slitage på omslagets kanter med en minimal reva vid pärmkanten. Revan är av sådant slag att den elegant kan snyggas till av bokens nye ägare med en bit tejp på baksidan. Några veck på omslagets framsida vid nedre kanten. Boken är mycket rikligt illustrerad med fotografier i färg och svartvitt samt stämpelförteckning.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 230/178 mm
Ryggbredd ca 24 mm
Vikt ca 780 gram
Sidantal 252
Författare Ann Marie Herlitz-Gezelius
Förlag Signum
Utgivningsår 1989
Språk svenska
ISBN 91-85330-91-4

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: Vänligen betala inom 2 dagar efter avslutad auktion!

Objektnr 632082694

Visningar 39

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 10 maj 19:09

Rörstrand, av Ann Marie Herlitz-Gezelius

Utropspris

|0 Bud

140 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 963 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?