Beskrivning

Genom en serie filmer har Nils Malmros återskapat sin uppväxt, barndom och ungdom och berättat om sin förälskelse i de ouppnåeliga flickorna. Han har bjudit in åskådarna i sitt liv, på gott och ont, med sorg och glädje. Hans filmer har burits av en hisnande och livsbejakande, ibland sorgsen melankoli av obesvarad kärlek. Med Sorg och glädje blottlägger han med en sällsynt grad av öppenhet och konstnärligt mod ett avgörande kapitel i sitt smärtsamma vuxna liv.

Den framgångsrike filmregissören Johannes gifter sig med skolläraren Signe. Han ägnar dock inte tillräckligt med uppmärksamhet åt Signes mörka sidor och svartsjuka. En vinterdag 1984 kommer Johannes hem och upptäcker att Signe i psykos har dödat deras nio månader gamla dotter. Johannes är chockad och olycklig, men kommer att göra allt för att skydda sin utsatta fru och hjälpa henne att återvända till livet igen.

Jakob Cedergren och Helle Fagralid spelar huvudrollerna som det gifta paret som upplever största möjliga sorg och olycka i sina liv, och på en nästan hopplös grund måste de ändå försöka nå den ömsesidiga och mogna kärleken.

Textning: Svenska, Norska, Danska, Engelska
Danskt omslag

Objektnr 635091799

Visningar 37

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 18 jun 16:06

Sorg og Glæde dANSK FILM

Utropspris

|0 Bud

24 kr

Slutar om

matfri

Helsingborg, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

1 351 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?