Beskrivning

2004 - Crash i fint begagnat skick.


Crash
är en amerikansk dramafilm från 2004, skriven, producerad och regisserad av Paul Haggis. Filmen är en ensemblefilm och i rollistan finns bland andra Sandra Bullock, Don Cheadle, Matt Dillon med flera. Filmen mottog sex Oscarsnomineringar och vann tre för bästa film, bästa originalmanus och bästa klippning.

Om filmen: I Los Angeles är rasismen och det grova våldet aldrig långt borta. En grupp på 8-10 stadsbor kommer på olika sätt i kontakt med varandra under 24 timmar. De berörs alla av våld, rasism och fördomar samt de sociala spänningar som detta för med sig och separerar invånargrupper i staden.

En rik hemmafru tror att den latinamerikanske låssmeden Daniel är en kåkfarare och gängmedlem när han är i själva verket är en hårt arbetande pappa till en 5-åring och som flyttat till ett lugnt villaområde för att slippa våldet som ständigt var närvarande där de bodde tidigare. En svart kriminaldetektiv kallar sin älskarinna för mexikanska trots att hennes föräldrar är från Puerto Rico respektive El Salvador.

En persisk butiksägare skaffar sig en pistol för att kunna skydda sig från galningar och får en låssmed att byta ut låset, men tror han blir lurad när låssmeden råder honom att skaffa en helt ny dörr. Inbrottstjuvar vandaliserar butiken och butiksägaren åker hem till låssmeden för att göra upp. Svarta killar ser rädsla i vita människors ögon när de möts på gatan.


Vinnarmejlet skickas ut av Tradera efter avslutad auktion. Vinnaren betalar frakten. Vinnarbudet ska betalas senast tre dagar efter avslutad auktion alternativt vid annan överenskommelse. Samfraktar gärna, så ta gärna en titt på vad jag har för auktioner på Tradera. Frakten är 51 kr (Postnord), vid köp av fler filmer, upptill tre är kostnaden densamma. Jag väljer lite högre frakt, men det är lite av en försäkring i och med spårningsnumret. Vid överenskommelse kan varan hämtas eller skickas med billigare frakt (obs, ej spårbart isf).

Objektnr 632162662

Visningar 13

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 4 jun 20:06

Crash - dramafilm Sandra Bullock dvd

Pris

50 kr

Nilsson1979

Falkenberg, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

477 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?