Beskrivning

Detta är ett set mickar av mini-humbuckerformat tillverkade av en australiensisk pickuptillverkare vid namn Fabian D'Urbano. Kort sagt mickar i världsklass. Jag är riktig nörd när det kommer till allt vad elgitarrer heter och vill hävda att dessa är bland de bästa mickar jag har ägt, framför allt i förhållande till priset. Nypriset för dessa bör hamna på strax över 2000 kr med frakt och tullavgifter.

Mickarna är designade i syfte att ge ett så singlecoil-liknande ljud som möjligt. Trots att dem gör detta jävelusiskt bra så tillhör jag ändå dem som tycker att om man vill ha single coils, köp single coils. Däremot älskar jag dessa för att dem har något ”eget” som jag inte kan sätta fingret på. Det är ju alltid svårt att beskriva ljud i ord, men jag kan garantera att dem är ruskigt tysta, till och med framför datorskärmen vid inspelning i hemmastudio. Jag vill minnas att det finns videos på youtube där man testar dessa mickar om man vill lyssna.

Mickarna har 4-ledares anslutning vilket gör att man kan få till många olika ljudvariationer. Jag har själv använt dessa med 5-vägsswitch med mycket bra resultat.

Mickarna är i bra använt skick. Kåporna är i german nickel silver, så de har ju den där typiska patinan som nickel alltid får och ser ju således inte nya ut.

All info finns på D'Urbanos webbshop som jag länkar nedan:

https://mrfabulous.com.au/product/phoenix-pickups-handmade-humbucking-with-single-coil-sound/

Här finns även en intervju med tillverkaren för den som vill nörda lite:

https://reverb.com/news/mr-fabulous-guitars-pursuit-of-the-perfect-pickup-reverb-shop-spotlight

Hämtas eller skickas

Objektnr 632746454

Visningar 390

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 15 maj 21:20

Handlindade ”Hand Wound” customshop mickar Mini Humbuckers ”Phoenix” av D'Urbano

Slutpris

|

1 031 kr

Auktionen är avslutad

adber010 vann auktionen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?