Beskrivning

H: 32cm
Diameter uppe: 7cm
Diameter nere: 10cm
Vikt: 1010g

Karaffen/kannan är gjord i en elegant design i glas, med ett praktiskt handtag perfekt för vardagsbruk och för alla typer av dukningar. Etikett signerad Reijmyre.

HISTORIK: Reijmyre Glasbruk grundades 1810, det är det näst äldsta glasbruket i Sverige som fortfarande är i drift, produktionen sker i hyttan i Reijmyre, Skedevi socken.

Monica Bratt kom till Reijmyre Glasbruk 1937 och var verksam fram till1958. Hon fick förtroendet att på egen hand bygga upp en helt ny kollektion. Bratt ville göra en insats för nyttoglaset och drevs av en lust att göra en, som hon uttryckte det, ”vackrare vardagsvara”. Tillsammans med Reijmyres skickliga glasblåsare lyckades Monica Bratt ge bruket nytt liv. Hennes konstnärliga insats förde upp Reijmyre Glasbruk till en ledande position bland de svenska glasbruken. Under de mer än 20 år som Monica verkade vid bruket formgav hon ett stort antal produkter, varav en del tillverkades ända in på 1990-talet. Många produkter som Monica Bratt formgett är idag samlarobjekt.

Se bilder för skick: Fint skick

Se gärna mina andra annonser

Vänligen läs texten innan ni budar på någon av mina auktioner. Det föredragna fraktalternativet är Schenker, DHL eller postnord Jag ansvarar inte för postens hantering av paket men alla paket packas väl.
Betalning sker till mitt konto eller via Swish senast 3 dagar efter avslutad auktion. Betalningsinformationen finns med i vinnarmailet som skickas efter avslutad auktion. Vid mottagande av betalning skickas varan senast dagen efter. Vid retur av produkten står köparen för frakten. Pengarna kommer att återbetalas efter att varorna har anlänt.

Må det högsta budet vinna :)

Objektnr 631379866

Visningar 123

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 4 maj 08:47

Reijmyre Sweden, Monica Bratt karaff/kanna "H55" i klarglas 32cm hög. 1950- tals

Såld för

|0 Bud

450 kr

Auktionen är avslutad

Såld med prisförslag

Malvaskällarloppis

Deje, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

295 omdömen

Mer från samma kampanj

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?