Beskrivning

RINGEN

* Spelet är nytt och ligger på sex stycken CD-skivor
* Liten manual medföljer
* Spelet är helt på svenska.
* Spelet är några år gammal men håller fortfarande. Funkar även till många nya datorer.

Nibelungens Ring ligger till grund för spelet Ringen, ett äventyrsspel som utspelar sig långt in i framtiden där jorden har upphört att existera främmande tyranner styr över universum. Av dessa tyranner får den unge mannen Ish i uppdrag att återskapa vad som anses vara ett av mänsklighetens stora mästerverk, nämligen Nibelungens Ring. Därför kommer Ish till Asteroid Terra 2 som är det sista fragmentet av jorden, stort som en liten asteroid, och som har byggt om till en galaktisk teater.

För att lyckas med sin uppgift måste Ish träda in i fyra stycken roller; dvärgkungen Alberich, eldanden Loge, vildarnas hjälte Siegmund och valkyrian Brynhilde.

Föreställningen kan börja.

Grafiken är på det stora hela magnifik. Visserligen är speldesignen ganska enkel eftersom man inte kan röra sig fritt utan bara kan klicka sig fram bland fasta punkter i landskapet, men animationerna och grafiken i sin helhet är väldigt snygga och framför allt väldigt stämningsgivande. Denna grafik kombinerat med Wagners stundtals mycket pampiga och närmast massiva musik gör vissa delar av Ringen till en helhetsupplevelse som det var länge sedan man kunde uppleva på en dator. Introduktionen är helt underbar, även med introduktioners mått mätt.

Ringen är, som ni kanske redan hade gissat med tanke på namnet, helt på svenska. Texten är på svenska och alla rösterna framförs av svenska skådespelare. Nu brukar ju svenska röster i datorspel mest få den effekten att det blir en ofrivillig humoristisk effekt, men i Ringen måste man verkligen lyfta på hatten för de svenska röstskådespelarna. De har gjort ett utomordentligt jobb, och det är kanske inte så konstigt när man har fått med skådespelare som Samuel Fröler, Ewa Fröling, Anders Nyström, Bengt Järnblad, Torsten Wahlund och Hans Wahlgren i rollerna. Talet i spelet framför inte i vanlig samtalston utan passande nog så har talet en mer deklamerande stil som passar väldigt bra in i spelet.

Ringen är ett äventyrsspel, eller man kanske ska kalla det för pusselspel, som är trevlig underhållning när man lyckas förflytta sig framåt i handlingen. Som jag skrev tidigare så är kombinationen av den pampiga grafiken och Wagners musik väldigt imponerande.

* Rek. ålder : från 11 år

Förskottsbetalning till bankkonto, via Tradera, Swish ellerPayson inom en vecka efter avslutat köp.
Frakt tillkommer eller hämtas i LUND.

Objektnr 631066932

Visningar 27

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 23 maj 11:20

RINGEN äventyrsspel till PC på svenska - SNYGGT / NYTT

Pris

140 kr

www.familjen.biz

LUND, Sverige

5.0

Företag

Toppsäljare

5 534 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?