Beskrivning

  • Spelet är ett oanvänt originalspel som ligger i en inplastad DVD-ask.
Hidden & Dangerous rekommenderas till alla krigs- och simulatorfantaster som uppskattar realism och snygg grafik.

Året är 1941 och de allierade är på frammarsch mot tyskarna under andra världskriget. Men det återstår flera strategiskt viktiga mål som man hittills inte lyckats eliminera för att få tyskarna på tillbakagång. Därför skapas små attackgrupper som är specialiserade på att smita in bakom fiendelinjen oupptäckta och förstöra dessa mål där de större anfallstrupperna skulle upptäckas och därmed misslyckas direkt. Det är en av dessa grupper du ska leda. För att lyckas med uppdragen kräver det att du lägger upp strategier och attackplaner så att uppdragen utförs på bästa möjliga sätt med så få förluster som möjligt. Det är nästan lika mycket planering bakom ett uppdrag som det sedan kräver insatser för att utföra det.

Inför varje uppdrag får du välja de fyra soldater du vill ha med dig av den grupp du valt i början av spelet. Soldaterna har sina egna specialiteter som de är bäst på, exempelvis så är en av soldaterna en bättre skytt, en annan har högre tålighet i strid och liknande karaktärsskillnader. När du är färdig med valen över vilka lyckliga män som har äran att följa med dig ut i strid, ska du utrusta dem med de vapen och tillbehör som uppdraget kan tänkas behöva. Det kan vara allt ifrån sprängämnen av olika slag, gevär, pistoler, handgranater, kikare med mera.

När uppdragen utförs finns det tre olika perspektiv att välja mellan; två varianter av ett tredjepersonsperspektiv och ett förstapersonsperspektiv. Det underhållande och något ovanliga med just Hidden & Dangerous är att man nästan tvingas till att hoppa mellan dessa olika perspektiv. Vanligtvis är det lätt hänt att man väljer ett visst perspektiv man gillar och använder det spelet igenom. I Hidden & Dangerous kräver olika situationer helt enkelt olika synsätt, och situationerna kan förändras mycket snabbt vilket leder till flitigt knapprande på byta-perspektiv-knappen.

När det gäller planering av uppdrag finns det en kartläge som man kan gå in i när som helst under uppdraget. Där ser man en zoombar översiktskarta över det området man befinner sig på och här tillåts man lägga upp olika strategiska anfall. Allt kan planeras så det utförs i exakt rätt tid och ordning. Det är mycket smidigt att på så sätt lägga upp små delplaner som man sedan bygger på allt eftersom de första utförts och eftersom spelet är pausat under tiden behöver man inte stressa med planerna.

Miljöerna i Hidden & Dangerous är varierande och snyggt gjorda. Uppdragen utförs i allt från kuperad terräng med höga bergstoppar och djupa dalar till inneslutna flacka nazistläger. När sedan effekter som regn och dimma ökar inlevelsen ett par snäpp till så har man inget att gnälla på när det gäller miljöernas utseende. Givetvis har Hidden & Dangerous stöd för 3D-kort men det är inget krav.

Hidden & Dangerous är ett mycket underhållande spel...

Systemkrav: Win /95/98 (Funkar även till många nya datorer.)
Pentium 166MHz
16MB RAM

Förskottsbetalning till bankkonto, via Tradera, Swish eller Payson inom en vecka efter avslutat köp.
Frakt tillkommer eller hämtas i Lund.

Objektnr 631062757

Visningar 34

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 23 maj 10:20

Hidden & Dangerous KLASSISKT PC SPEL / NY inplastad <----

Pris

80 kr

www.familjen.biz

LUND, Sverige

5.0

Företag

Toppsäljare

5 534 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?