Beskrivning

Pokémon Gold är en av de klassiska speltitlarna i Pokémon-serien, utvecklad av Game Freak och utgiven av Nintendo och The Pokémon Company. Spelet släpptes ursprungligen för Game Boy Color 1999 i Japan och år 2000 i andra delar av världen. Tillsammans med sin systerversion, Pokémon Silver, introducerade dessa spel den andra generationen av Pokémon-spel.

Pokémon Gold utspelar sig i Johto-regionen och erbjuder spelarna möjligheten att utforska en ny värld med nya Pokémon att fånga, träna och tävla med. Spelet bygger vidare på grundläggande mekaniker från de första spelen, såsom strider, Pokémon-träning och att samla på sig gymmärken, men det inkluderar också flera nya funktioner:

  1. Dags- och nattcykel: Pokémon Gold var ett av de första spelen i serien som införde en realtids klocka som påverkar spelvärlden. Vissa Pokémon kan bara fångas vid specifika tider på dygnet.
  2. Breddad Pokédex: Spelet introducerar över 100 nya Pokémon, vilket gör det möjligt för spelare att se och fånga över 250 Pokémon över två regioner (Johto och Kanto).
  3. Pokégear: En multifunktionell enhet som används av spelkaraktären i spelet, vilken innehåller en karta, radio, telefon och klocka.
  4. Två regioner att utforska: Efter att ha slutfört huvudberättelsen i Johto, kan spelarna resa till Kanto-regionen, platsen för de ursprungliga Pokémon Red och Blue-spelen, för ytterligare äventyr och utmaningar.

Objektnr 631553210

Visningar 135

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 5 maj 19:58

Pokemon Gold

Slutpris

|

399 kr

Auktionen är avslutad

SimonBergfeldt vann auktionen

tedyw

Malmö, Sverige

5.0

Verifierad

38 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?