Beskrivning

Alla mina auktioner är äkta, historiska samlarobjekt med full garanti och returrätt beträffande originaliteten. De flesta föremålen kommer från tyska dödsbon och har inte varit i samlarhänder tidigare.

Tyskt dokument från Andra världskriget och Tredje riket. Utbildningshandling från tyska Reichsnährstand för den 16-åriga Martha Reineke som genomgått en lärlingsutbildning mellan påsken 1942 och påsken 1944. "Utbildning och examination har genomförts i enlighet med Reichsnährs grundregler för kvinnliga praktiska yrken inom jordbruket". Fint maskinskrivet dokument med mycket information, underskrifter från examensnämnden och en fantastisk stämpel. Reichsnährstand hade det ökända slagordet Blut und Boden som paroll (blod och jord). Blut und Boden var ett av de mest använda slagorden i tysk nazistpropaganda. Det var ett politiskt uttryck för att upphöja rasen (blodet) till avgörande legitimerande faktor för en nation, och för att rättfärdiggöra undanröjandet, genom etnisk rensning, förintelse eller repatriering, av andra folk inom det förstnämnda folkets livsutrymme (Lebensraum). Se även min andra auktioner med ytterligare ett dokument från samma person.

OBS!

1. Om du vinner flera auktioner så begär samfrakt. Jag återkommer snarast med billigast möjliga porto och du kan efter det betala allt på en gång med endast en Traderabetalning.

2. Betalning inom 4 bankdagar.

3. Inga kontanter i brev eller Swish!

4. Maila om du vill vänta in flera auktioner i god tid. Annars packas föremålen direkt efter auktionen.

5. Jag vill NOGA poängtera att dessa föremål ENBART säljs av samlare till samlare och önskar inga budgivare med fel sympatier i förhållande till tidsperioden de kommer ifrån.

Objektnr 632326739

Visningar 207

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 12 maj 20:14

Tyskt dokument WW2 - 16-åring i "Blut & Boden" Flickyrkesutbildning 1944

Slutpris

|

215 kr

Auktionen är avslutad

Duett 68 vann auktionen

El Monaguillo

Stockholm, Sverige

5.0

El Monaguillo

Verifierad

Toppsäljare

1 832 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?