Beskrivning

Sjökrigets historia - Sjöslag, taktik och fartyg från antiken till nutid, av Iain Dickie, Phyllis G. Jestice, Christer Jörgensen, Rob S. Rice och Martin J. Dougherty

En utomordentligt välskriven och mycket rikt illustrerad historia om sjökrig från antikens dagar till Falklandskriget. Att skriva en sådan perfekt avgränsad, men heltäckande och fascinerande skildring av sjökrigets utveckling under fyratusen år är onekligen en prestation av ovanliga mått. Boken Sjökrigets historia kommer att bli en klassiker och ett standardverk för den sjöhistoriskt intresserade.

Det finns en fundamental skillnad mellan striden till sjöss och striden på land. I den förra är det nämligen risk att ens ”stridsställning”, fartyget, försvinner under fötterna. Den risken har dock inte alltid varit lika uttalad. På galärernas och segelskeppens tid var ambitionen att erövra fiendens skepp, och kanske tjäna prispengar. Med spränggranaten och örlogsfartyg av stål blev avsikten i stället att sänka dem.

Den här förändringen i kriget till sjöss är bara en av många tänkvärda aspekter på sjökrigföring som presenteras i Sjökrigets historia. Strategi, vapen, befälhavare och skepp av historikerna Iain Dickie, Phyllis J. Jestice, Christer Jörgensen, Rob S. Rice och Martin J. Dougherty. Boken sammanfattar på ett elegant sätt utvecklingen inom striden till sjöss: från det gamla Egypten till vår tid, med de viktigaste sjöslagen överskådligt beskrivna och illustrerade.

Den inbundna boken (linneklotband) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick! Boken är mycket rikligt illustrerad med spännande fotografier, reproduktioner, teckningar och kartor i färg och svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 253/203 mm
Ryggbredd ca 26 mm
Vikt ca 1025 gram
Sidantal 256
Författare Iain Dickie, Phyllis G. Jestice, Christer Jörgensen, Rob S. Rice och Martin J. Dougherty
Förlag Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek, SMB
Utgivningsår 2009
Språk svenska
ISBN 91-85789-39-9

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 631528872

Visningar 33

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 5 maj 18:00

Sjökrigets historia - Sjöslag, taktik och fartyg från antiken till nutid

Utropspris

|0 Bud

120 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 804 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?