Beskrivning

Nationen var en tidning som grundades av Elof Eriksson oktober 1925 och var den första fascistiska tidning som gavs ut i landet. Den gavs ut fram till 1941 och anses präglas mycket av antisemitism, så pass att den kallats en svensk Der Sturmer. Tidningen hade under en tid kontor på Drottninggatan 52 i Stockholm.

Framsidan slitet i vecket.

Nationen skrev om de tyska nationalsocialisternas framgångar liksom om t ex svenska NSAP. I NSAPs tidskrift Den Svenske kunde man även läsa regelbundna reklamannonser för Nationen som var en oberoende tidskrift.

Utgåvorna var på 3.000 till som mest 10.000 exemplar.

Eriksson gav även ut olika skrifter och hade en bakgrund i bonderörelsen.

Intressanta tidsdokument i storformat, notera att detta är antikvariska tidsdokument som enbart tillhandahålls för samlande eller forskande!!

De är 90 är gamla, har förvarats vikta, räkna med riss i viken osv och liknande ålderslitage.

Se även övriga auktioner. Samfrakt sker vid fler vinster. Samtliga föremål är äkta från angiven tidålder. Föremålen säljs enbart för sitt historiska samlarvärde, utan något politisk motiv från säljare och samma förväntas av köpare.

Packning sker så fort som möjligt, inom 1-2 dagar vid omgående betalning. Notera dock att detta är enbart kopplat till en hobby och görs därav så praktiskt som möjligt då samlandet är en fritidssysselsättning.

Objektnr 631403180

Visningar 51

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 5 maj 19:55

Nationen, nr 2 1934, svensk nazitidning - ns, tredje riket, NSAP

Utropspris

|0 Bud

100 kr

Auktionen avslutades utan bud

Samlar3

johanneshov, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

165 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?