Beskrivning

Omöjlig ubåt - stridsberättelser från ubåtsjakten och det säkerhetspolitiska läget under 1980-talet, av kommendör av 1.graden Nils-Ove Jansson

Omöjlig ubåt ger exempel på vad människor har observerat i svenska vatten. Du kan själv bilda dig en uppfattning om ubåtskränkningarna och vem som låg bakom. Du får också veta hur nära Marinen var att sänka en ubåt.

Det säkerhetspolitiska läget under 1980-talet handlar om terrorbalansen och den livsfarliga situation som uppstod när den tippade över till USA:s fördel. I den sovjetiska krigsplanen drogs även Sverige in. Västvärlden och Sverige var bara timmar från att utsättas för ett förödande sovjetiskt kärnvapenanfall.

Vilka motiv fanns och vad gjorde ubåtarna här?

Åt ryska sjömän frukost i svenska skärgårdar? Svar hittar du i boken.

Frågan om U 137:s uppdrag i Gåsefjärden besvaras också.

Avslutningsvis redovisas erfarenheter samt fel och brister under ubåtsjakten.

Författaren är pensionerad sjöofficer som har analyserat ubåtskränkningarna och deras säkerhetspolitiska innebörd. Han var under tre år operativt ansvarig för Kustflottans ubåtsjaktinsatser under Kalla Kriget. Han har studerat på U.S. Naval War College i USA och varit Chef för Försvarsstabens Underrättelseavdelning. Under åren 1992 - 95 var han Chef för ÖB:s Underrättelse- och Säkerhetskontor och Ställföreträdande Chef för MUST.

Kommendören av 1.graden Nils-Ove Janssons lämnade försvaret 2001 efter 35 års tjänstgöring. Han är ledamot i Kungliga Örlogsmannasällskapet och Kungliga Krigsvetenskapsakademin.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick! Det finns hälsning på försättsbladet undertecknad av författaren. Boken är rikligt illustrerad med fotografier, reproduktioner och kartor i färg och svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 214/150 mm
Ryggbredd ca 17 mm
Vikt ca 570 gram
Sidantal 228
Författare Nils-Ove Jansson
Förlag Eget
Utgivningsår 2019 (femte utgåvan)
Språk svenska
ISBN 978-9-16376-684-8

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 631348970

Visningar 34

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 3 maj 19:09

Omöjlig ubåt - stridsberättelser fr ubj och säkerhetspol läget under 1980-talet

Utropspris

|0 Bud

190 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 798 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?