Beskrivning

Om sjökriget – Från Svensksund till smygteknik, av Marco Smedberg

I boken beskrivs 20 historiska sjöslag och militära operationer under mer än 200 år, illustrerade med stora sjöpanoramor i färg som ger en ovanligt medryckande och fantasieggande exemplifiering av sjökrigföringens grundläggande principer. Stort utrymme i boken ägnas åt att beskriva sjökriget som dimension och de särskilda krav på ledning och ledarskap som det ställer. Kapitel som sjökrigets natur, teknikutveckling, doktrinutveckling, Östersjön – sjökrig i randhav och sjökrigföringens grundprinciper ger breda krigshistoriska översikter av sina områden med hundratals unika dokumentärfotografier från närmare 50 krigsarkiv världen över – många fotografier är aldrig tidigare publicerade!

Denna bok är ett grundläggande verk om sjökriget både vad gäller dess specifika villkor och den historia som den byggts på. Sjöslag från historisk till modern tid presenteras samt även sjökrigens persongalleri. Då verket är rikligt illustrerat får man här en översyn av vad det innebär att strida till sjöss vad gäller manskap och utrustning.

Boken är tänkt som ett underlag till undervisning på Sjöstridsskolan och Militärhögskolan samt utdelades till alla officerare i Marinen då den publicerades.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i mycket nära nyskick. Boken är rikligt illustrerad med fotografier, läckra teckningar och kartor i färg och svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 267/202 mm
Ryggbredd ca 23 mm
Vikt ca 1140 gram
Sidantal 260
Författare Marco Smedberg
Förlag Page One Publishing
Utgivningsår 1996
Språk svenska
ISBN 91-7125-040-9

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 631348128

Visningar 29

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 3 maj 19:00

Om sjökriget – Från Svensksund till smygteknik

Utropspris

|0 Bud

150 kr

Auktionen avslutades utan bud

Någon annan har föreslagit 120 kr.

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 798 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?