Beskrivning

MUSKÖ - En örlogsbas i berget, av Leif Högberg. En unik bok om en unik anläggning!

Insprängd i ett berg i Stockholms södra skärgård, bakom 45 ton tunga ståldörrar, ligger en anläggning stor som Gamla stan vilken länge var en av Sveriges största försvarshemligheter – Musköanläggningen. Bygget påbörjades på 1950-talet, men det var först genom Leif Högbergs bok som utomstående fick en insyn i denna imponerande anläggning utan like i världen. Genom ett rikt text- och bildmaterial dokumenterar författaren basen i sig med dess historia, människorna som arbetat där och dess militära betydelse genom tiderna, från byggets start tills nutid.

För första gången kan du nu läsa om den unika berganläggningen i Stockholms skärgård. Tillsammans med hundratals bilder, både äldre och nytagna får du en unik inblick i en tidigare hemlig miljö. Boken skildrar anläggningens tillkomst under åren 1950–1969 samt verksamheten vid de olika verkstäderna, varvet, sjukhuset, sjöbevakningsanläggningen, örlogsbasstaben mm som fanns (och finns) i den enorma berganläggningen. Musköbasens berganläggning är ofattbart stor, det är svårt att ge ett begripligt mått på storleken, men här är något att fundera över.

Det går att placera hela Gamla Stan i Stockholm inuti i berget, och det finns plats över! Vill du jämföra med något annat så kan du stoppa in furstendömet Monaco istället.
De båda tunnlarna med agardockorna är enormt stora. Man har t o m dykt med en ubåt i en av dem…

Boken presenterar inte bara berget och marinens fartyg. Här finns allt möjligt märkligt inne från de djupa gångarna, och du kan lugnt använda uttrycket ”schweizerost” utan att ta till överdrift. Inne i berganläggningen är man lycklig över de vägvisare och orienteringstavlor som finns…

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick! Boken är mycket rikligt illustrerad med spännande fotografier, sjökartor, teckningar och reproduktioner av äldre konstverk och dokument - i såväl färg som svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 215/213 mm
Ryggbredd ca 20 mm
Vikt ca 840 gram
Sidantal 228
Författare Leif Högberg
Förlag Fort & Bunker
Utgivningsår 2007
Språk svenska
ISBN 91-976075-0-9

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 631348042

Visningar 33

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 3 maj 18:59

MUSKÖ - En örlogsbas i berget

Utropspris

|0 Bud

450 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 799 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?