Beskrivning

Örlogsfartyg med kunglig anknytning - från Gustaf III:s Amphion till Carl XVI Gustafs T 46, av Magnus Ullman

Vilka svenska kungligheter från Gustav III till dagens Carl XVI Gustaf har gjort mest avtryck i den svenska flottan? I denna rikligt illustrerade bok får du svaret. Du får också veta vilken kunglighet som har avsatt ett negativt avtryck…

Boken gavs ut för att överlämnas till H. M. Konungen på hans sjuttioårsdag av de tretton privatpersoner som, förutom kungen, utgör H.M. Konungens Motortorpedbåtsklubb.

I boken berättas om ett 20-tal örlogsfartyg och båtar med anknytning till Gustaf III, Hertig Karl, Oscar I, Oscar II, Drottning Victoria, Gustaf V, Prins Wilhelm, Prins Bertil och Carl XVI Gustaf.

I boken berättas även om kungliga statsbesök i Helsingfors med örlogsfartyg och Mannerheims statsbesök i Stockholm 1919 på en isbrytare! I boken skildras också Gustaf III:s äventyrliga sjökrig mot Ryssland 1788-1790 där utgången hängde på ett

hår och flera andra dramatiska örlogshistoriska händelser. Illustrerande oljemålningar av de kända marinmålarna J.T. Schoultz, Jacob Hägg, Christer Hägg och Håkan Sjöström.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Boken är rikligt illustrerad med drygt 100 fina fotografier och reproduktioner i färg och svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 228/278 mm
Ryggbredd ca 16 mm
Vikt ca 1020 gram
Sidantal 175
Författare Magnus Ullman
Förlag Bokförlaget Magnus Ullman
Utgivningsår 2016
Språk svenska
ISBN 91-639-0601-5

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 631347697

Visningar 26

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 3 maj 18:55

Örlogsfartyg med kunglig anknytning

Utropspris

|0 Bud

180 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 798 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?