Beskrivning

Alla mina auktioner är äkta, historiska samlarobjekt med full garanti och returrätt beträffande originaliteten. De flesta föremålen kommer från tyska dödsbon och har inte varit i samlarhänder tidigare.

Tysk glasmedaljong från Andra världskriget och Tredje riket, ett välgjort litet konstverk i etsat glas som såldes av SS, SA & Hitlerjugend via Winterhilfswerk WHW under den 6:e Riksgatuinsamlingen 1-2 mars 1941. Serien heter Köpfe Berühmte deutsche Männer, alltså "huvuden/porträtt av berömda tyska män" där ett antal historiska storheter avbildats ihop med Adolf Hitler och utnyttjades i den nazistiska propagandan. En välgjord och populär samlarserie, vart och ett av ansiktena går även att samla i flera olika färger. Det här är porträttet av Prinz Eugen i stark brandgul färgsättning.

OBS!

1. Om du vinner flera auktioner, använd INTE Traderabetalning. Jag skickar då ett vinnarmail med billigast samfrakt och kontonummer inom kort.

2. Betalning inom 4 bankdagar (bokfört på kontot senast fredag)

3. Inga kontanter i brev eller Swish!

4. Maila om du vill vänta in flera auktioner i god tid. Annars packas föremålen direkt efter auktionen.

5. Jag vill NOGA poängtera att dessa föremål ENBART säljs av samlare till samlare och önskar inga budgivare med fel sympatier i förhållande till tidsperioden de kommer ifrån.

Objektnr 632326717

Visningar 143

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 12 maj 20:08

Tredje riket WW2 - "Berömda tyska män" från 1941, såld av SS. SA & Hitlerjugend

Slutpris

|

138 kr

Auktionen är avslutad

EvilConduct vann auktionen

El Monaguillo

Stockholm, Sverige

5.0

El Monaguillo

Verifierad

Toppsäljare

1 833 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?