Beskrivning

Vykort med Tji Gris-motiv från Grisen i säcken med Galenskaparna och After Shave 1991. Motivet är tecknat av Rolf Allan och användes på de flaggor som förlorarna i TV-leken ”Grisen i säcken” (Jan Rippe och Peter Rangmar) fick vifta med för att bli glada igen.

Storlek: 19,5 x 14,8 cm. Blankt tryck. Kraftigt papper. Nyskick/mint condition.

Fri frakt! Vi skickar kortet inom 14 dagar efter mottagen betalning. (Troligtvis blir det snabbare än så, men det är bra att ha lite marginal.)

Om Grisen i säcken

Redan ett halvår innan premiären är en stor del av biljetterna till Galenskaparnas och After Shaves kommande föreställning sålda. Claes Eriksson har dock inte ens påbörjat manuset och Göteborgs-Posten skriver att publiken uppenbarligen har köpt grisen i säcken. Ett perfekt namn, tycker Claes Eriksson och föreställningen börjar ta form.
Manuset blir klart i tid och vid urpremiären på Lorensbergsteatern i Göteborg i oktober 1991 bjuds publiken på en rejäl föreställning i två akter och med tre tablåer:
  • Som en kork i mörker. En dansbandsopera med genomgående musik och en hejdlös handling som parodierar Ian Wachtmeister och Bert Karlsson. I föreställningen heter partiet Ny Deodorant och partiledarna ser ut som Kalle Stropp och Grodan Boll.
  • Värmlänningarna kommer tillbaka. Ett klassiskt (?) bygdespel om en familj i Värmland som får besök av avlägsna släktingar från Amerika. Den nyinköpta fontänen vägrar att fungera och släktskapet är oklart.
  • Doktor Haka’s rekordrevy. En traditionell nummerrevy som inleds med Allan Preussen (Claes Eriksson) och Farbror Frej (Anders Eriksson) och avslutas med Gôtt å leva. Däremellan blir det bergsbestigning, besök hos doktorn och sånger om både svanar och kärlek.

Föreställningen är gruppernas femte gemensamma scenproduktion och spelas för utsålda hus tre säsonger på Lorensbergsteatern i Göteborg och flyttas sedan till Stora Teatern i Stockholm.

Objektnr 472226423

Visningar 1 099

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Vykort Tji Gris – Grisen i säcken, Galenskaparna och After Shave (1991)

Pris

50 kr

Kulturtuben

Göteborg, Sverige

5.0

Kulturtuben

Företag

Toppsäljare

566 omdömen

Läs omdömen

Mer från säljaren

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?